
Re: Wat drink je nu?
5211Zou ik even aan Manhattan zelf vragen.

Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Dat is natuurlijk ook een goeie optie. Blijkt 2 tot 3 weken te zijn.bobbee schreef:Zou ik even aan Manhattan zelf vragen.
Geinig, de banana split heb ik ook. Ik vind hem als espresso eigenlijk wel goed. Wel wennen, beetje steviger dan het andere van DAK. Banaan proef je wel, ook die gefermenteerde smaak, maar omdat er ook een goed zuurtje in zit mag ik hem wel. Beter dan een met kersen gefermenteerde Colombiaan van Friedhats, die vond ik niet te tanken.Hk87 schreef: vr 27 jun 2025, 18:56 Nu sinds twee dagen aan de banana split van DAK zowel voor espresso als ook filterkoffie. Wordt geadverteerd als Omni roast.
...
Als espresso.. is het gewoon.. raar en dat gaat mij gewoon te ver! Ik kan me voorstellen dat het in een cappuccino geweldig kan zijn maar voor mijn smaak te funky als een shotje espresso. Dit zou wellicht nog wat beter kunnen worden met grote unimodale schijven maar dan nog geen bakje koffie voor vaker vind ik.
Je hebt een lagom 01 dan denk ik, welke schijven zitten er in, mizen denk ik? Of SSP?Boozzz schreef: vr 27 jun 2025, 23:06Geinig, de banana split heb ik ook. Ik vind hem als espresso eigenlijk wel goed. Wel wennen, beetje steviger dan het andere van DAK. Banaan proef je wel, ook die gefermenteerde smaak, maar omdat er ook een goed zuurtje in zit mag ik hem wel. Beter dan een met kersen gefermenteerde Colombiaan van Friedhats, die vond ik niet te tanken.Hk87 schreef: vr 27 jun 2025, 18:56 Nu sinds twee dagen aan de banana split van DAK zowel voor espresso als ook filterkoffie. Wordt geadverteerd als Omni roast.
...
Als espresso.. is het gewoon.. raar en dat gaat mij gewoon te ver! Ik kan me voorstellen dat het in een cappuccino geweldig kan zijn maar voor mijn smaak te funky als een shotje espresso. Dit zou wellicht nog wat beter kunnen worden met grote unimodale schijven maar dan nog geen bakje koffie voor vaker vind ik.
Neem hem volgende werk mee op vakantie, dan gaat ie in de 48 mm conische handmaler en picopresso, ben erg benieuwd of ik het dan nog steeds wat vind (thuis met 102 mm schijven).
Klopt, met de mizen inderdaad. Twijfel al een tijd of ik toch nog zo'n setje HU schijven erbij moet halen, maar vrees ergens dat ik te barbaars ben om het verschil echt te proeven (en ik heb ook geen zin om vaak van schijf te wisselen).Hk87 schreef: vr 27 jun 2025, 23:19 Je hebt een lagom 01 dan denk ik, welke schijven zitten er in, mizen denk ik? Of SSP?
Met de huidige Sette was het gewoon niet te doen die banana split
Persoonlijk zou ik HU alleen doen als je echt enkel en alleen light roast drinkt en dan nog eigenlijk doen de Mizen schijven daar niet onder aan. Naar horen en zeggen van mensen die allerlei high end malers hebben gehad waaronder een lagom, zijn de Mizen zeer goed gewaardeerde schijven die natuurlijk uitstekend doen voor light roast maar ook voor de wat donkerdere branding. Een alleskunner zeg maar. Het is dan persoonlijk of je het zal waarderen zo'n setje HU schijven.Boozzz schreef: za 28 jun 2025, 15:32Klopt, met de mizen inderdaad. Twijfel al een tijd of ik toch nog zo'n setje HU schijven erbij moet halen, maar vrees ergens dat ik te barbaars ben om het verschil echt te proeven (en ik heb ook geen zin om vaak van schijf te wisselen).Hk87 schreef: vr 27 jun 2025, 23:19 Je hebt een lagom 01 dan denk ik, welke schijven zitten er in, mizen denk ik? Of SSP?
Met de huidige Sette was het gewoon niet te doen die banana split
Mijn vriendin vindt de banana split ook maar mwah trouwens. Moet zeggen nu een paar dagen achter elkaar, ben blij dat ik ook nog wat washed bonen van DAK (de Paloma) heb liggen, stuk subtieler.