Hé, dat ziet er prachtig uit! Vind het echt een heel mooie match.
Wat betreft die melk: het stretchen zelf kan in een seconde of 15 tot de melk handwarm is en +50% volume heeft, daarna alleen nog maar rond laten wervelen tot de melk 70C is (anders verandert de smaak ten nadele en breekt het schuim weer).
Voor twee personen is een kannetje van 0,5 l. goed. Dat vul je met zo'n 200ml melk dat je stretcht tot zo'n 300ml.
Ikzelf heb ook nog een 300ml kannetje voor 1 cappu, en een 700ml kannetje voor 3 personen.
Ik vind de Motta kannetjes erg goed. Ze zijn niet goedkoop, maar wel heel stevig en het buikje werkt mee om de melk goed te laten wervelen. En doordat het metaal zo dik is helpt dat de melk niet te snel te laten opwarmen (vooral als je de kan in de koelkast bewaart).
Oh, en wat betreft maalfijnheid: stel je maler alleen fijner af als je deze draait. Anders schijn je snel aankoeken van maalsel tussen de schijven te krijgen.
Re: Fiorenzato La Bricoletta Elegance Espresso Machine
201La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder