Re: Wat doen jullie voor de kost?

112
Al elders kort genoemd: ik werk bij Starbucks, op het kantoor voor EMEA (Europa Middle East & Africa) in het "mooie" Amsterdamse Westelijk Havengebied. Samen met het kantoor staat daar de branderij voor de hele regio waar we onze fair trade espresso maar ook allerlei single origins branden.

Oorspronkelijk ben ik meubelmaker en interieurbouwer en bij Starbucks zit ik ook in die tak: Ik hou me bezig met het ontwikkelen van de meubels en aankleding die onze ontwerpers willen toepassen. Erg leuk, omdat we de laatste jaren ons concept erg aan het vernieuwen zijn en weer meer sfeer aan het creëren zijn in onze winkels.

Daarnaast ben ik een professioneel bemoeial, en ben ik ook bezig met de teams die aan het zoeken zijn naar nieuwe richtingen, het her-uitvinden van het merk en aanbod. Daar is veel in te doen en te bereiken.

Voor de cynici over Starbucks: In 1971 begon Starbucks net als wat nu de koffie hotspots zijn: Klein, met veel passie voor perfecte koffie en het delen van die kennis met de klant. Zonder Starbucks is de kans groot dat Amerikanen nog steeds aan de oplos- en slappe oude filterkoffie zouden zitten :D
Ik weet dat door alle extra's en toevoeging de basis soms nogal ondergesneeuwd is geraakt :oops: maar de koffie passie is er nog steeds en wordt momenteel weer hard aangewakkerd.

Verder ben ik niet ge-brainwashed door het merk: Voor een goede espresso of latte art ga ik met alle plezier naar Espressofabriek, Screaming Beans of Koffiesalon en ik durf ook kritisch te blijven op wat we doen...
One cup at a time

Thuis: Benvenuto B30/Kyocera CM-50 Hario/Bodum Chambord/Aeropress
Werk: Mastrena/Clover/Ditting KR 1403

Re: Wat doen jullie voor de kost?

114
xpresso schreef:Ik ben zeker niet cynisch tov Starbucks. Ik reis de hele wereld over en soms is Starbucks gewoon een "life-saver" :-)
En door een enthousiaste Starbucks barista in New York ben ik me gaan interesseren in koffie..
Thanks xpresso, goed te horen! Zeker in de US zijn onze barista's vaak erg goed in het delen van de koffiepassie, blij dat het ook bij jou is overgekomen :P

Gelukkig is inderdaad niet iedereen cynisch, maar in forums kom ik regelmatig een draadje tegen met een "slechte ervaring" en omdat we een groter merk zijn, wordt daar dan vaak gretig op gereageerd. Veel mensen gebruiken de spreekwoordelijke "triple-venti-low-fat-extra hot-vanilla-latte" als referentie, terwijl we toch echt voor 80% standaard cappu's en latte's serveren. En, eerlijk is eerlijk, sommige locaties doen het echt niet altijd zo goed als we zouden willen...
One cup at a time

Thuis: Benvenuto B30/Kyocera CM-50 Hario/Bodum Chambord/Aeropress
Werk: Mastrena/Clover/Ditting KR 1403

Re: Wat doen jullie voor de kost?

118
25.gif
Nu, ik dan ook maar even.
Citroen C5 tdi specialist.
Teckels,Teckels, en nog eens Teckels, astronomie, sniper 1e klas, wijn ;-) helicopter piloot, apache, mustang, ( geen heli) fotografie, filmen, en nog veel meer hobby,s.
dus geen tijd voor werken, arme donders.
Popke
Niets is wat het lijkt, en niets lijkt wat het is.

Re: Wat doen jullie voor de kost?

120
la4en schreef:ik ben een ICT medewerker bij een grote financiële instelling in Amsterdam. Iiets specifieker ik ben een zgn. Sr. Information Security Architect. Dat is pas een mond vol. Door het vele nachtwerk in het verleden ben ik verslingerd geraakt aan zwarte sterke koffie. :lol:
Gisteren had ik nog zo´n security specialist van fraudebestrijding van ING aan de lijn 8-)
Gene Café, Mahlkönig Vario Home II, Rancilio Silvia + Auber PID, Fiorenzato T80, Kyocera CM-50-CF handmaler.