
ik bekijk het geheel als in mijn andere hobby; fotografie. Waar de combinatie lichtgevoeligheid(maalgraad)+sluitertijd(water toevoegen)+diafragma(hoeveelheid koffie) uiteindelijk bepaald of een foto(kop koffie) gelukt is of niet.
hellup!

Je vergeet wat m.i. het belangrijkste is: de compositie (ofwel: koffiebonen). Je techniek kan nog zo goed zijn, een foto moet wel interessant zijn om naar te kijken en daarin spelen onderwerp en compositie een te belangrijke rol om te vergeten.vanerven_c schreef: ik bekijk het geheel als in mijn andere hobby; fotografie. Waar de combinatie lichtgevoeligheid(maalgraad)+sluitertijd(water toevoegen)+diafragma(hoeveelheid koffie) uiteindelijk bepaald of een foto(kop koffie) gelukt is of niet.
Waarom denk je dat?vanerven_c schreef:klopt! de boon die ik nu gebruik is de espressoboon van lavazza. inderdaad, er zijn lekkerdere. maar voorin de aftastfase van dit apparaat zeker een goede boon.
Terug naar “Koffie technieken”