Ik heb ook zo'n Motta kannetje en heb totaal geen problemen, het schuimt als een tierelier en heb in 10 - 12 seconden een mooi foam, alhoewel dat bij mij thuis niet altijd gewenst is aangezien m'n meissie alleen warme melk in de koffie wilt en ik een Cappuccino, dan wordt het een midddenweg zoeken.
Als je het kannetje eerst goed schoon hebt, dus beslist geen melkresten en een aantal malen omgespoeld hebt met koud water en de volle melk uit de koelkast neemt, schenk dan de melk net tot onder de aanzet van de tuit van het kannetje, breng de schone stoompijp ! eerst doorgeblazen zodat er geen water meer uit komt ! in de bovenste regionen van de melk, hou de stoompijp iets schuin aan de kant en blaas er een flinke dot stoom in en laat deze gaan, probeer een werveling te trekken en als je ziet dat de melk goed in proportie is toegenomen druk je de tip verder in de melk en laat de stoom iets afnemen en zo maak je deze warm genoeg door en door, voel met je vrije hand regelmatig aan de zijkant van het kannetje, als dit "te heet" wordt ben je eigenlijk net te ver, dus direct stoppen, zet de kan neer op een harde ondergrond en laat de melk enigszins walsen in de kan om eventuele te grote bubbels eruit te krijgen kan je deze tussentijds enige malen even op de harde ondergrond kloppen, alles met mate uiteraard, ik denk dat het zo een stuk beter gaat.
PS gooi oude melk direct weg en begin naderhand weer met verse koude melk uit de koelkast en een brandschoon kannetje, probeer niet om een minder vol kannetje te schuimen, dat gaat meestal niet lukken daar heb je namelijk kleinere kannetjes voor.
Zelf heb ik 1 van 0,35 en 2 van 0,5 en 1 van een liter = Altra Alessi, als je echt Latte Art wilt gaan doen heb je een variëteit aan kannetjes en andere attributen nodig, ik doe daar niet echt aan