59
door Spironski
Semiprof (in mijn ogen) maakt vaak ook gebruik van b.v. de E61 zetgroep en allerlei industriële onderdelen en is aldus jarenlang "servicable" etc. Maar ze zijn een stuk kleiner, kunnen gewoon op 230V, hebben boilers van 1 tot 2 liter en een watertankje. En je hebt ze al vanaf €800.
Echte prof apparatuur heeft dan weer boilers van typisch 6 tot 12 liter, moet op 380V, heeft vaste wateraansluitingen e.d. en zijn groot en zwaar. Vandaar dat die wat minder handig zijn voor thuis. En die kosten tevens een stuk meer.
Vanwege die grote boilers en al dat metaal kost opwarmen ook meer tijd. En of je machine 1200W gebruikt of 3600W, maakt aan het eind van het jaar denk ik best wat uit...
Nu zullen deze verschillen bij professionele 1-groepers nog enigszins meevallen, maar vind er eerst maar eentje.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder