Re: Moka Express - God shot?

2
Ik ben wel liefhebber, maar het is geen espresso. Espresso is een zetwijze waarbij water onder hoge druk door gemalen koffie wordt geperst, en dat is hier niet het geval. Dit is mokka ;)

Verder ziet het er wel zeer aardig uit. Nog twee tips: zodra de koffie eruit begint te lopen, moet je het gas lager zetten; en gebruik heet water (dus: kokend vóórdat je in het potje doet), anders verbrandt de onderlaag van je gemalen koffie door de stoom die binnen vrijkomt. Dat gebeurt altijd een klein beetje (het water moet toch heet zijn), maar hoe korter hij op het gas staat, hoe minder.

Re: Moka Express - God shot?

3
Daarom 'espresso' tussen quotjes :mrgreen:

Het mag misschien geen espresso heten maar ik zou willen dat mijn Giotto herhaaldelijk deze smaak produceert. Ik moet er wel bij zeggen dat de Giotto in op het werk in het magazijn staat en de moka express thuis. Een verschil in beleving wellicht.

Van een verbrande smaak heb ik overigens helemaal geen last. Ik zal als ik een handje extra in de buurt heb een filmpje van het hele proces maken.

Incl. bonen branden in een pannetje want dat maakt het extra leuk!

Re: Moka Express - God shot?

6
bakkieleut schreef:Daarom 'espresso' tussen quotjes :mrgreen:

Het mag misschien geen espresso heten maar ik zou willen dat mijn Giotto herhaaldelijk deze smaak produceert. Ik moet er wel bij zeggen dat de Giotto in op het werk in het magazijn staat en de moka express thuis. Een verschil in beleving wellicht.

Van een verbrande smaak heb ik overigens helemaal geen last. Ik zal als ik een handje extra in de buurt heb een filmpje van het hele proces maken.

Incl. bonen branden in een pannetje want dat maakt het extra leuk!
Misschien moet je eens leren om met je giotto om te gaan :? ;)
Is de 6th wave aan het voorbereiden