Re: naked Strega shot

32
Even gebeld met een bepaald warenhuis en de strega kost me 1150,-!
Dat is een leuke meevaller. Nu alleen nog uitzoeken of die vastwateraansluiting en update van de pressostaat (strega TOP) de moeite waard zijn om er meer voor te betalen.
Laatst gewijzigd door Midas op do 03 mei 2012, 11:49, 1 keer totaal gewijzigd.

Re: naked Strega shot

38
Ik kaap dit topic maar even om toch een vraag te stellen over de Strega.
Inmiddels al heel wat bakjes gezet met de Strega maar ik ben nog helemaaaaaal niet tevreden. Voel me inmiddels wel een behoorlijke knuppel want overal lees je dat het praktisch onmogelijk is om een slecht shot te maken met de Strega.
Een echte topper heb ik nog nooit gehad. De meeste zijn redelijk maar ook echt veel vieze.
Blijkbaar doe ik iets niet goed...... terwijl ik ook al heel veel verschillende dingen heb geprobeerd. 14 gram 15,16,17,18,20 grof malen fijn. pre infusie dan weer niet . Wat me vooral stoort is het zuur in de smaak. Hoe krijg ik die eruit?

Met al die machines die ik heb gehad sta ik hier toch wel het meest mee te klungelen. Het enige wat veranderd is tov de andere machines is de molen. Ik maal nu met een Mazzer mini.

Re: naked Strega shot

39
De Mini staat ook niet bekend om z'n constant goede maalsel. Wat had je hiervoor?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder