Re: Doe mij een koffie...
11met filterkoffie krijg je een Au Lait hier net over de grens in het franstalige gedeelte van België
Cafes Castel en andere Spaanse producten in de Spaanse Winkel
Eigenlijk is een groot deel van Scot Rao's Handbook afkomstig van Home-Barista en Coffee Geek...Orrin schreef:...De tabel is volgens het boekje trouwens van Andy Schecter die o.a. op Home Barista en Coffeegeek actief is zag ik net.
What characteristics – in technical detail –
are required to obtain Espresso Italiano?
The product certification aims at considering the most
important aspect: the satisfaction of the customers’
expectations of pleasure. However, the technical
specification includes test rules that can be used to answer
this question. The following are some important
conditions to obtain Espresso Italiano – though these
alone would not be adequate to fulfil the quality
requirements:
• Necessary portion of ground coffee 7 g ± 0,5
• Exit temperature of water from the unit 88°C ± 2°C
• Temperature of the drink in the cup 67°C ± 3°C
• Entry water pressure 9 bar ± 1
• Percolation time 25 seconds ± 2,5 seconds
• Viscosity at 45°C > 1,5 mPa s
• Total fat > 2 mg/ml
• Caffeine < 100 mg/cup
• Millilitres in the cup (including foam) 25 ml ± 2,5
Of andersom . . .Eigenlijk is een groot deel van Scot Rao's Handbook afkomstig van Home-Barista en Coffee Geek...
Hmmm, nee. Ik zit al vrij lang op deze fora, en veel van wat er in dit boek beschreven wordt is echt eerder op het internet verschenen op diverse websites of besproken in de fora. Begrijp me niet verkeert, Rao heeft een goed boek geschreven wat veel mensen een hoop nieuwe informatie zal geven, maar hij heeft niet alles zelf bedacht, en dat kan ook niet... en dat is ook het mooie van Internet.Aadje schreef:Of andersom . . .Eigenlijk is een groot deel van Scot Rao's Handbook afkomstig van Home-Barista en Coffee Geek...