cremalover schreef:Vereiste voor een espressomachine voor thuis is onder andere snelheid.Met een paar shots per dag moet dat ding gewoon uit tussen de shots door.
Met de Strega drink ik s'morgens mijn eerste koffie na 12!! minuten.En die is goed op temperatuur.
Ik heb geen zin on 3 kwartier of langer op een espresso te wachten.
Het tweede shot kan twee of drie uur later zijn maar dan is de machine nog sneller op temperatuur.
Gecombineerd met de kwaliteit van de koffie maakt dat deze machine naar mijn mening op eenzame hoogte staat.
De opwarmtijd is minder een probleem voor mij, de Vibiemme Seplus is na +/- 25 a 30 min helemaal op temp, deze Bezzera zal er mogelijk iets sneller zijn (boiler is 2,5 a 3 ltr vs 4,5 ltr van de Seplus), is prima.
Om een of andere reden (kan niet onderbouwen, is denk ik vooral gevoelsmatig) heb ik meer vertrouwen in boiler-water om de zetgroep op de juiste temperatuur te houden dan electrische elementen, ook al omdat dit bewezen techniek is die al decennia betrouwbaar is gebleken.
Deze zetgroep is ook forser, en (questie van smaak uiteraard) vind ik mooier.
Ik denk ook dat misschien sommige mensen liever naar iets moois en nieuws kijken, ik vind het veel leuker iets "ouds" (wel verbouwd..?) te gebruiken, de Seplus (ex @3aan) is er een geweldig voorbeeld van, veel leuker dan alle nieuwe machines die ik ken, en vermoed ik, minimaal zo goed op technisch en functioneel niveau.