Re: SanRemo Capri !! :-)

71
Even een filmpje gemaakt van de sanremo in actie! Ik realiseer mij nu wat ik heb staan en in vergelijk met ECM! Overkill voor thuis, maar wel superleuk om mee te spelen! Samen met de aankoop van de Quamar T80 heb ik echt iets heel moois staan.

Checkerdecheck:
Laatst gewijzigd door bobbee op za 20 okt 2012, 22:06, 1 keer totaal gewijzigd.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: SanRemo Capri !! :-)

73
Samen met de aankoop van de Quamar T80 heb ik echt iets heel moois staan.
.. en zo is het maar net!

Hoe smaakt de koffie onderhand?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: SanRemo Capri !! :-)

74
Het is een klein monster... :evil: :D
De koffie smaakt goed, heter dan uit de ecm! Niet bitter of zuur en dat kon bij de ecm nog wel verschillen per kopje. Ik vond een espresso uit de esam4500 altijd zurig eigenlijk. ...maar ik moet nog zoveel leren joh! :D Wanneer is de smaak nou echt raak bijvoorbeeld? Als het nu misgaat weet ik iig dat het aan de bonen of mij ligt. :-?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: SanRemo Capri !! :-)

75
Ik heb net mijn eerste cappuccino, (een dubbele espresso met een hoeveelheid melk erop gemaakt). Wat een genot! Ik had echt beetje de smaak van pure chocola... Ik heb de pre-brew functie aangezet. Wat hij dan doet is eerst 0.6 sec heet water op de koffie en bij 1.2 sec zet hij daadwerkelijk de koffie. Crema zag er prachtig uit, mooie kleuring en tekening, niet een dikke crema omdat ik geen verse bonen had liggen maar ik ben echt enthousiast! Ik kom van ver dus mijn maatstaf ligt waarschijnlijk nog niet zo hoog, maar ik heb nog niet eerder zo'n lekkere cappucinno gedronken en dat komt hoogstwaarschijnlijk ook door het stukje plezier wat ik erin terug proef!!!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: SanRemo Capri !! :-)

76
Dat is waar we het allemaal voor doen, het lijkt me dat de missie voorlopig is geslaagd, toch?

En waarschijnlijk ga je nu steeds meer verfijnen en blijf je dingen ontdekken. En over twee jaar kan je je niet meer voorstellen dat je de koffie die je nu zo geweldig vindt, zo lekker vond; drinkt je partner evenveel koffie als jij, heb je je maler al weer ge-upgrade, brand je zelf je bonen..... Een hobby heet zoiets, geloof ik? :mrgreen:
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: SanRemo Capri !! :-)

77
Mission Accomplished!

Zeker weten, met goede spullen is het goed experimenteren! Ik had vandaag ook een paar misbaksels gemaakt, hup de gootsteen in...hoort er ook bij. Schuimen gaat me ook minder goed af dan met de ECM?! Ik heb 2 van de 4 gaatjes dichtgemaakt met een puntje van een tandenstoker zodat er nog 2 gaatjes open blijven. Zo gaat het me beter af. Wat is daar de rede van, of heeft iedereen zo zijn voorkeur waar het 't beste mee gaat?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: SanRemo Capri !! :-)

78
Eerlijk gezegd vond ik het opschuimen van mooie microfoam ook het lastigste om te leren. De grote ommekeer kwam toen ik een ander stoomtipje monteerde.
Volgens mij moet je simpelweg uitproberen wat met jouw machine, met jouw instellingen en techniek het beste werkt.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: SanRemo Capri !! :-)

79
bobbee schreef:Mission Accomplished!

Zeker weten, met goede spullen is het goed experimenteren! Ik had vandaag ook een paar misbaksels gemaakt, hup de gootsteen in...hoort er ook bij. Schuimen gaat me ook minder goed af dan met de ECM?! Ik heb 2 van de 4 gaatjes dichtgemaakt met een puntje van een tandenstoker zodat er nog 2 gaatjes open blijven. Zo gaat het me beter af. Wat is daar de rede van, of heeft iedereen zo zijn voorkeur waar het 't beste mee gaat?
Het is een misvatting dat je teveel stoomkracht kan hebben, en al die gaatjes dichtmakerij, ach ja het schijnt erbij te horen, hou het maar op een aan gemis aan techniek, bij mij gaat de stoomkraan volledig open er zitten vijf gaatjes in de tip en schuimen gaat perfect, wat voor formaat kannetje gebruik je?
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: SanRemo Capri !! :-)

80
@3aan schreef:
bobbee schreef:Mission Accomplished!

Zeker weten, met goede spullen is het goed experimenteren! Ik had vandaag ook een paar misbaksels gemaakt, hup de gootsteen in...hoort er ook bij. Schuimen gaat me ook minder goed af dan met de ECM?! Ik heb 2 van de 4 gaatjes dichtgemaakt met een puntje van een tandenstoker zodat er nog 2 gaatjes open blijven. Zo gaat het me beter af. Wat is daar de rede van, of heeft iedereen zo zijn voorkeur waar het 't beste mee gaat?
Het is een misvatting dat je teveel stoomkracht kan hebben, en al die gaatjes dichtmakerij, ach ja het schijnt erbij te horen, hou het maar op een aan gemis aan techniek, bij mij gaat de stoomkraan volledig open er zitten vijf gaatjes in de tip en schuimen gaat perfect, wat voor formaat kannetje gebruik je?
Dat gaat idd perfect als je een kan vol met melk vult tot net onder aan de schenktuit.Maar wil je ff heel weinig melk schuimen voor zeg een espresso machiato dan ben je kansloos.krijg je geheid zeepsop.