Ja dat is ook mijn stijl, rustig het materiaal opbouwen, beetje aan dingen wennen...
Wat voor koffie heb je nu gebruikt? Als het aan de cafeïne zou liggen kan je het beste gewoon doordrinken, dan raak je er vanzelf aan gewend/verslaafd . En anders zou je kunnen kijken om de 'robusta' boon in je melange te ontwijken, die bevat meer cafeïne.
Qua maler zou je trouwens ook vast naar oude handmalers kunnen kijken, die kan je vaak voor 10,- via Marktplaats krijgen, kost je dus weinig, levert in combinatie met vers gebrande bonen wel veel smaak winst op!
Re: Single shot met een PPF
12@Tieske
Ik gebruik alleen 100% Arabica (alleen nu uit een blik) i.v.m. de smaak en het lage caffiene gehalte. M'n Jura voer ik wel echte bonen, aangezien de maler daar in zit.
Ik gebruik alleen 100% Arabica (alleen nu uit een blik) i.v.m. de smaak en het lage caffiene gehalte. M'n Jura voer ik wel echte bonen, aangezien de maler daar in zit.
Re: Single shot met een PPF
13Ik merkte dat als ik dat deed de crema laag ook een stuk minder werd. De dubbele basket vullen en een espresso maken zorgt bij mij voor een mooie crema laag en een sterke dreun.@3aan schreef:Niet !Anwar schreef:@3aan Hoe zet jij een single shot op jouw machine?
Als ik een echt een enkele nodig heb laat ik er 1 in het kopje en 1 ernaast de driptray in lopen.
Dan hoef je niet te klooien met je maalgraad, je moet namelijk voor een enkele anders malen dan voor een dubbele, dan maar 8 gram jammer dan!