Ik voel er wel voor om de 'hoge' stand, die ik nu toch niet gebruik, weer op 9 bar te zetten zodat ik dan makkelijk kan switchen tussen die twee. OPV aanpassen is nu een fluitje van een cent met de open achterkant. Eigenlijk zou ik bij het testen de HG One ernaast moeten zetten, want als ik bijvoorbeeld de Mahlkönig Vario gebruik dan is het deels een gestruikel tussen de verschillende maalgraden en als ik de Mazzer met de Super Jolly schijven ernaast zet is de maler minder een bottle neck maar die is niet makkelijk "even" te verstellen en dan blijft alleen dosering over, terwijl het mij 'eerlijker' lijkt om beide extracties met 14g bonen te zetten. Dat moet ik dus nog een keertje organiseren, de HG One van thuis mee en een buurman (een La Pavoni gebruiker die daarnaast veel en verfijnd kookt, goed kan proeven) vragen om mee te komen proeven.
Ik heb zelf de indruk dat de extractie nu die van een veer-hefboomgroep benadert. Die gaat van ongeveer 6 bar terug en de Rocket klimt langzaam naar de vier waar die constant blijft, maar het zit in elkaars buurt.
De hoge stand van 7 bar had ik ingesteld om af en toe een 'tikje' uit te kunnen delen als ik eigenlijk iets te fijn had gemalen, dan komt de flow toch op gang en kan ik die vervolgens op 4 bar laten uit-stromen. Maar als e.e.a. goed is gemalen en geroerd en gedoseerd, loopt het op 4 bar ook al lekker. 5 seconden na de start hangt de naked vol zwarte druppels, dan begint het te druipen en is er een staart/stroom.
Re: Een Rocket, twee OPV's
41LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino