handig zo'n hopper

1
ik heb sinds ik brand regelmatig koffie in de molen die dezelfde dag gebrandt is.steeds weer vergeten op tijd te branden.
Laatste weken vul ik de hopper steeds aan als deze een bepaalde hoogte bereikt.Dan brand ik een pondje en kieper het er boven op.Altijd koffie die minimaal een dag of 5 oud is zo.
Perfect.
Afbeelding

Re: handig zo'n hopper

3
Ik hoop dat je aan de linkerkant nog wat aanrecht over hebt.... :o :roll:

Kleinste onderdeel in je keuken: de wasbak :lol:

p.s. Welk logo/merk staat er op je espressokopjes?? Heb je er eentje over??
Zo te zien mis ik m in mijn verzameling (teller inmiddels op 410 verschillende, and counting..!)
Ah! How sweet coffee tastes, more delicious than a thousand kisses, milder than muscatel wine.
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!

The Coffee Cantata - J.S.Bach

Re: handig zo'n hopper

4
cremalover schreef:ik heb sinds ik brand regelmatig koffie in de molen die dezelfde dag gebrandt is.steeds weer vergeten op tijd te branden.
Laatste weken vul ik de hopper steeds aan als deze een bepaalde hoogte bereikt.Dan brand ik een pondje en kieper het er boven op.Altijd koffie die minimaal een dag of 5 oud is zo.
Perfect.
Toch minder perfect dan je op het eerste gezicht zou denken, in het midden loopt de koffie namelijk sneller naar beneden dan aan de zijkanten, zodoende blijven er een ruime hoeveelheid van de "oude" boontjes aan de zijkant terwijl je al eerder dan verwacht al aan de nieuwe bezig bent, probeer dit maar eens uit met een batch lichter gebrande bonen op een batch donkerder gebrande.
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: handig zo'n hopper

6
@3aan schreef:
cremalover schreef:ik heb sinds ik brand regelmatig koffie in de molen die dezelfde dag gebrandt is.steeds weer vergeten op tijd te branden.
Laatste weken vul ik de hopper steeds aan als deze een bepaalde hoogte bereikt.Dan brand ik een pondje en kieper het er boven op.Altijd koffie die minimaal een dag of 5 oud is zo.
Perfect.
Toch minder perfect dan je op het eerste gezicht zou denken, in het midden loopt de koffie namelijk sneller naar beneden dan aan de zijkanten, zodoende blijven er een ruime hoeveelheid van de "oude" boontjes aan de zijkant terwijl je al eerder dan verwacht al aan de nieuwe bezig bent, probeer dit maar eens uit met een batch lichter gebrande bonen op een batch donkerder gebrande.
Er zit een "geleider" in de vorm van een kegel met de punt naar boven gericht. Hierdoor zakt alles behoorlijk gelijkmatig.
Afbeelding