Ik weet niet wat voor molen het is, daarvoor geeft het plaatje net wat te weinig prijs. Maar van wat ik zo zie vermoed ik dat het iets heeft als een 48-50 mm schijven en 150 W. iemand anders hier suggesties?
Over die tamper: Reg Barber maakt mooie tampers, maar niet echt goedkoop. Voor een professionele barista kan een tamper (vanwege ergonomie) belangrijk zijn, maar voor thuisgebruik lijkt het allemaal wat minder kritisch te zijn.
De beste investering voor de smaak doe je in goede en verse bonen, dus vraag jezelf af hoeveel je wil uitgeven aan iets wat voor die smaak niet al te belangrijk is. Maar "mooi" is natuurlijk ook een argument. Ik zelf heb er ééntje met een z.g. "American Curve", en dat doseert wat makkelijker (op mijn eigen machine). Verder is het wel handig als je op het moment van tampen met je vingers tegelijkertijd de rand van je tamper en van je filter kan voelen. Op die manier bereik je makkelijker een koffiepuck die overal even dik is (en dat is dan wèl weer belangrijk).
Nou, dan heb je nu mooi twee dagen de tijd om dit door te lezen
:
http://www.home-barista.com/espresso-guide.html" onclick="window.open(this.href);return false; . Als je dat gedaan hebt ben je al een stuk verder!