Heeft U persoonlijk met een nespresso melkopschuimer gewerkt ?bvds schreef:Met een quick, botticelli of silvia kun prima microfoam maken.
Met een melkopschuimer van nespresso NIET.
Een quick schuimt langzaam op maar je kunt vrijwel meteen na je shot starten.
Een rancilio/botticelli schuimt veel sneller op maar je moet een minuut of twee wachten voor de boiler op stoomdruk is. En naderhand ontluchten en terugkoelen.
Netto gaat het met een quick net zo rap en makkelijker met terugkoelen.
Shots zijn op een rancilio of botticelli marginaal beter mits je wel druk goed afstelt en temperatuur surfen beheerst.
Een warmtewisselaar is natuurlijk veel aangenamer.
Ik wil maar aangeven dat het verstandiger is, om een goede basis te kopen, en maak je cappucino dan heb je een zeer goede machine nodig die voldoende stoomkracht heeft. Als je steeds moet wachten en 3 min. je melk staat op te schuimen, vergaat het plezier zeer snel.