Gisteren de temperatuur van een espresso gemeten, kwam uit op 40°C, eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik de temperatuur van de Domobar weer teruggezet had naar hoe deze aanvankelijk stond toen ik hem kocht Vandaag de temperatuur opgedraaid, shotje gezet en gemeten, 55°C. De geur van chocolade kwam me gelijk tegemoet. Temperatuur nog iets verder opgedraaid en de machine nu even de tijd geven zich te "settelen", kijken of ik tussen de 60-70°C zit nu. Lijkt erop alsof de stelschroef helemaal richting minimaal gedraaid stond?Spironski schreef:Ik zou daarom nog wel eens een gemeten warmte willen zien van net gezette espresso. Natuurlijk zal je wat warmte verliezen aan de koffiepuck en het (zelfs voorverwarmde-) kopje, maar als het water dat uit de machine komt minimaal 90C is, zou je toch minstens espresso van ergens tussen de 60-70C moeten overhouden, lijkt me.
Ook contact opgenomen met Kafko, afspraak gemaakt, binnenkort eens kijken wat er nou precies aan de hand is.