Boilerdruk vandaag nog meer opgeschroeft en voila.
Geen azijn meer maar espresso. Stond met 1.1 echt veel te laag.
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
2Bij het lezen van het onderwerp dacht ik even dat de verhoging zoveel kalk opleverde dat er hele flessen azijn doorheen gingen om het weer te verhelpen . Gelukkig ging het over de smaak van de koffie die alleen maar beter werd!
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
3Nou ja voor mij is ie beter.Chateau Rouge schreef:Bij het lezen van het onderwerp dacht ik even dat de verhoging zoveel kalk opleverde dat er hele flessen azijn doorheen gingen om het weer te verhelpen . Gelukkig ging het over de smaak van de koffie die alleen maar beter werd!
Anderen zullen het weer te bitter vinden.
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
4Je moet nu wel erg op gaan passen dat je donker gebrande bonen niet gaat verbranden. Op de meeste machines staat 1.4 voor zwaar verbrande koffie door temperaturen op de puck van rond of boven de 100C. Jou machine kan het blijkbaar aan maar ik zou het niemand aanraden.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
5Geen idee wat de temperatuur nu op de puck is.
De smaak van de koffie is een stuk zoeter geworden.
bij 1.2 zat ik op 96 graden bij het begin van het shot en op 93 op het eind van het shot.
Izzo levert ze van huis uit op 1.5.
De 1.1 waar die op stond ging nergens over.
De smaak van de koffie is een stuk zoeter geworden.
bij 1.2 zat ik op 96 graden bij het begin van het shot en op 93 op het eind van het shot.
Izzo levert ze van huis uit op 1.5.
De 1.1 waar die op stond ging nergens over.
Re:
7Zit al 20 seconden in de tweede crack.@3aan schreef:Had je niet net zo goed iets een iets meer donkere branding kunnen gebruiken met een druk van 1.2?
Ik heb op de Gaggia een 1.1/1.2 band en heb zelfs met de licht gebrande bonen nergens last van!
En de Gaggia is ook een Dipper.
Kan zijn dat de pompei groep zwaarder is en daarom een meer dempende werking op de temperatuur heeft.
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
8Volgens mij gaat het hier om smaak. Alwin weet een straf bakje te waarderen waar anderen liever azijn proeven, zo is het toch?
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
9LS,
Cheers, TY
Ik ben benieuwd wat deze verhoging voor effect heeft op de warmtehuishouding van de groep. Ik ben er juist achter gekomen dat bij een boilerdruk van 1.2 bar mijn groep thermisch verzadigd raakt, waardoor de espresso's te heet worden. De boilerdruk staat nu op 0.8-1.0 bar, maar nog geen tijd gehad voor experimenten.cremalover schreef:bij 1.2 zat ik op 96 graden bij het begin van het shot en op 93 op het eind van het shot.
Cheers, TY
-------------------------------------------------------
Let's gobblefunk
Let's gobblefunk
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
10Hou idd niet van zuur.HolyBean schreef:Volgens mij gaat het hier om smaak. Alwin weet een straf bakje te waarderen waar anderen liever azijn proeven, zo is het toch?
Wel van fruit.niet van zuur.