Vandaag het schoonmaak programma gedraaid. Onderin de filter moet n soort afsluit dop van rubber. Dan in de filter n schoonmaak tablet en t schoonmaak programma draaien. Resulteerde in n lekbak vol lichtbruin water. Was dus wel nodig
Is dit dan de chemische flush ?
Re: Handleiding voor de beginner in espresso
72Dat lijkt er wel op. Ik doe zoiets zonder zeep elke keer na het zetten, en eens per drie weken met zeep.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Handleiding voor de beginner in espresso
73Even twee suggesties
-Expliciet vermelden dat een .1gr weegschaaltje erg handig is, vooral bij de eerste espressos.
En iets meer uitweiden over verdeling. Tegenwoordig is 'stockfleths' niet meer hip omdat dat alleen werkt als je je basket overdosed.
Kloppen tegen de zijkant: http://www.baristahustle.com/how-to-dis ... y-tapping/" onclick="window.open(this.href);return false;
WDT: https://www.home-barista.com/weiss-dist ... nique.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zijn voor zover ik weet nu de bekendste redistributietechnieken.
Natuurlijk kun je ook gewoon aanduwen en hopen, maar daarvoor moet je vaak een fancy koffiemaler hebben.
-Expliciet vermelden dat een .1gr weegschaaltje erg handig is, vooral bij de eerste espressos.
En iets meer uitweiden over verdeling. Tegenwoordig is 'stockfleths' niet meer hip omdat dat alleen werkt als je je basket overdosed.
Kloppen tegen de zijkant: http://www.baristahustle.com/how-to-dis ... y-tapping/" onclick="window.open(this.href);return false;
WDT: https://www.home-barista.com/weiss-dist ... nique.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zijn voor zover ik weet nu de bekendste redistributietechnieken.
Natuurlijk kun je ook gewoon aanduwen en hopen, maar daarvoor moet je vaak een fancy koffiemaler hebben.
Is je koffie te zuur?
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit
Re: Handleiding voor de beginner in espresso
74Fancy grinder? http://youtu.be/lMj4VGODuUY?t=4s" onclick="window.open(this.href);return false;
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Handleiding voor de beginner in espresso
75Dank voor de suggesties, ik heb het aangepast! (Er stond al bij dat het handig is als de weegschaal tot 0,1 gram nauwkeurig is, maar misschien een beetje verstopt?)
Re: Handleiding voor de beginner in espresso
76Staat deze al ergens??
http://www.frcndigital.com/coffee/HowToEspresso.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.frcndigital.com/coffee/HowToEspresso.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ah! How sweet coffee tastes, more delicious than a thousand kisses, milder than muscatel wine.
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Re: Handleiding voor de beginner in espresso
77Leuke link! Enneh... hij staat er nu?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Handleiding voor de beginner in espresso
78Waarvan akte!
Ah! How sweet coffee tastes, more delicious than a thousand kisses, milder than muscatel wine.
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Re: Handleiding voor de beginner in espresso
79Dankjewel voor deze informatie.
Dit is echt heel goede info die ik zeker ga meenemen voor het maken van een lekkere espresso.
Groetjes!
Dit is echt heel goede info die ik zeker ga meenemen voor het maken van een lekkere espresso.
Groetjes!
Re: Handleiding voor de beginner in espresso
80Dank voor de informatie.
Na drie jaar gelden de info voor het eerst gelezen te hebben vandaag weer een keer.
Ik zie dat ik een tussenvorm heb: 11 gram koffie op 70 ml koffie inclusief creme. En de doorlooptijd van het water is bij korter. Daar ga ik als eerste maar eens mee variëren.
Die 25-30 seconden, vanaf welk moment tel ik? Vanaf het moment dat ik de hendel overzet waardoor het water gaat lopen? Nu tel ik vanaf het moment dat de eerste koffiedruppel in het kopje drupt, maar dat is eigenlijk niet logisch denk ik.
Nogmaals bedankt, het werkt inspirerend!
Na drie jaar gelden de info voor het eerst gelezen te hebben vandaag weer een keer.
Ik zie dat ik een tussenvorm heb: 11 gram koffie op 70 ml koffie inclusief creme. En de doorlooptijd van het water is bij korter. Daar ga ik als eerste maar eens mee variëren.
Die 25-30 seconden, vanaf welk moment tel ik? Vanaf het moment dat ik de hendel overzet waardoor het water gaat lopen? Nu tel ik vanaf het moment dat de eerste koffiedruppel in het kopje drupt, maar dat is eigenlijk niet logisch denk ik.
Nogmaals bedankt, het werkt inspirerend!
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.