71
Vandaag het schoonmaak programma gedraaid. Onderin de filter moet n soort afsluit dop van rubber. Dan in de filter n schoonmaak tablet en t schoonmaak programma draaien. Resulteerde in n lekbak vol lichtbruin water. Was dus wel nodig

Is dit dan de chemische flush ?

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

73
Even twee suggesties
-Expliciet vermelden dat een .1gr weegschaaltje erg handig is, vooral bij de eerste espressos.

En iets meer uitweiden over verdeling. Tegenwoordig is 'stockfleths' niet meer hip omdat dat alleen werkt als je je basket overdosed.
Kloppen tegen de zijkant: http://www.baristahustle.com/how-to-dis ... y-tapping/" onclick="window.open(this.href);return false;
WDT: https://www.home-barista.com/weiss-dist ... nique.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zijn voor zover ik weet nu de bekendste redistributietechnieken.
Natuurlijk kun je ook gewoon aanduwen en hopen, maar daarvoor moet je vaak een fancy koffiemaler hebben.
Is je koffie te zuur?
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

80
Dank voor de informatie.
Na drie jaar gelden de info voor het eerst gelezen te hebben vandaag weer een keer.
Ik zie dat ik een tussenvorm heb: 11 gram koffie op 70 ml koffie inclusief creme. En de doorlooptijd van het water is bij korter. Daar ga ik als eerste maar eens mee variëren.
Die 25-30 seconden, vanaf welk moment tel ik? Vanaf het moment dat ik de hendel overzet waardoor het water gaat lopen? Nu tel ik vanaf het moment dat de eerste koffiedruppel in het kopje drupt, maar dat is eigenlijk niet logisch denk ik.
Nogmaals bedankt, het werkt inspirerend!
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.