Re: Post Nespresso era start nu

21
Ik ben ook benieuwd. Ik denk dat je bedoeld dat de hoeveelheid werk mijlen ver van Nespresso af ligt. Lijkt me juist een mooie test om te kijken of ik geschikt ben voor het betere tweaken en tunen tot het perfect is.
Hopelijk is de espresso ook mijlenver van Nespresso :mrgreen:
To be continued ...
Bacchi, Commandante Mk3

Re: Post Nespresso era start nu

22
Ja, inderdaad de hoeveelheid werk, maar ook de aandacht. Nespresso gaat heel erg over gemak: cup er in, knop indrukken, en klaar. Na de doorloop cup weg. Schoon, snel gemakkelijk.

De Bacchi vraagt meer aandacht, is wellicht hier en daar zelfs lastig, vraagt tijd en schoonmaken etc. Koffie niet als snel bijproduct, maar iets dat om aandacht vraagt. De insteek is heel anders, en het resultaat ook.

Maar het feit dat je hier op een koffie-gekken-forum zit geeft allicht al wat aan . Ik ben oprecht benieuwd, met andere woorden. Eerlijk gezegd heb ik helemaal geen twijfel over je inzet of geschiktheid. :D .
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder