Fijn dat de MaCafe zo goed in de smaak valt, graag gedaan
![Lach :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Mooie foto's en latte art Ruben, complimenten!
Grotendeels kan ik alles beamen wat wij zelf ook hebben geproefd en gemerkt:
- Lekker vol crèma die mooi blijft staan en waarin de suiker lekker langzaam in wegzakt; het gevolg van goede verse bonen (slechts paar weekjes oud). Wat ik las over het grover afstellen vd molen klopt hier ook; hoe verser de boontjes des te grover de maling mag. Een supervers koffiemaalsel "plakt" meer dan oudere bonen, waardoor het doorlopen van de koffie vanzelf wat zwaarder wordt.
- Licht gebrande bonen, waardoor het prettige neutrale en romige karakter ontstaat. Noord-Italiaans recept noemen ze dat bij MaCafe. Hoe meer naar het zuiden des te donkerder en pittiger wordt de koffie meestal. Iemand uit Lombardije vindt bv de koffie uit Sicilië ronduit vies
![Knipoog ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
- Lekkere zachte espresso smaak met hazelnootjes/chocola. Zonder bitter of friszurig te worden.Voor de liefhebbers van een pittiger branding: probeer eens de Classic of Café Crema van MaCafe. Die zijn donkerder gebrand en hebben meer karakter en blijven meer overeind met toevoeging van melk.
Tot de volgende proeverij!
ciao,