Nieuw hier

1
Na een stuk of wat halfautomatische espressomachines was mijn laatste van ongeveer 25 tot ongeveer 15 jaar geleden een Vibiemme. Door reumatische handen toen gekozen voor Jura. Dat was makkelijk, maar er is weinig spannends aan. Sinds vandaag weer een VBM ( de junior HX ) met een molentje.
Het is weer even lastig om erin te komen, maar het gaat steeds beter.
Overigens: ik ben 69, werk (doe assessment centers ), en ik heb hier binnenkort vast wel de nodige vragen.

Re: Nieuw hier

6
Hallo John, welkom op het forum!
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Nieuw hier

10
Volgens mij zit er wel een winkeltje dat zelf brandt bij mijn werk in de buurt
En anders...... zelf branden?
Maar nu eerst de variabelen van hoe fijn maal ik, hoeveel gebruik ik voor de eenkops- en tweekopszeef en hoe hard druk ik aan goed onder de knie krijgen
Molen en espressomachine vrijdag gekocht en ik begin tevreden te raken na ongeveer 300 gram bonen, waarvan de helft verprutst
Het was toch wel weer even zoeken, maar het lijkt op fietsen: echt verleren doe je het niet