Re: Gothot La Coronita

3
Bij de Probat zagen Jan en ik zo'n ding dat op dezelfde manier 300kg bonen kon branden, en dat was dan nog de "proefbrander" want de klanten die deze kochten, hadden daarnaast 5 van dergelijke machines staan die elk 3.000 kg bonen konden branden.

Kun je nagaan, in ruim 3 minuten waren die bonen klaar dus met instorten, uitstorten, afkoelen en nieuwe instorten meegerekend konden er toch zeker tien batches van van 15.000 kg gedaan worden.

Dan kun je dus na een uurtje branden de rest van de dag 150.000 kg bonen in zakjes doen, stempeltje erop, zakje dichtplakken en kijken of er al een klant aankomt voor een half pondje dark roast.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Gothot La Coronita

4
Pfff, dat zijn batches daar kan ik met mijn hoofd niet bij.
Temperatuur zit over de 1000 graden dan denk ik? Nu snap ik de term slow roast...waar branders soms mee dwepen.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Gothot La Coronita

5
Temperaturen zijn niet veel anders, maar de energie-overdracht is intenser.

Stel je voor dat je in een stoomsauna zit, heel stilletjes in de hitte ergens in het midden, dat is goed uit te houden maar je kunt ook dicht bij de plek gaan zitten waar de hele stoom naar binnen komt. Die is vrijwel even heet als de stoom iets verderop maar het stroomt tegen je op en langs je heen, dat voelt veel heterder aan. Of je staat in het midden van die ruimte en gaat ineens bewegen, met je armen molenwieken en diep inademen, dan lijkt het ook ineens heter en ben je eerder gaar.

Koffiebonen zijn net mensen.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino