49
door Spironski
Nee, een DB is niet beter dan een HX. Zo!
Maar een DB heeft een simpeler temperatuur management dan een HX, dus je leercurve is minder stijl en het is allemaal wat makkelijker. Je krijgt dus ook niet per sé betere koffie uit een DB, maar als je onachtzaam bent met een HX kan je wel sneller je koffie verbranden (hoewel je daar nu ook weer niet al teveel van moet voorstellen hoor).
Omdat een DB een aantal dingen dubbel moet hebben (logisch nietwaar) zijn ze meestal wat duurder dan een HX. Dus daarin kan een klein "voordeel" liggen van een HX.
Het heeft kortom niet zoveel met kwaliteit te maken, maar met gemak. Dus als je bereid bent om er wat leer-tijd in te steken en daarna voortaan een koelflush te doen vóór het zetten, krijg je uit die Bricoletta net zulke lekkere koffie als uit de Brewtus.
Vergelijk het met een auto met handgeschakelde-, dan wel automatische versnelling.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder