Re: Het grote broodbaktopic

1405
Bij gebrek aan middelen deze week bij mijn moeder brood met de broodbakmachine gemaakt. Gist brood dus, van 100% speltmeel en speltbloem wat ik nog had thuis en op moest aangevuld met zonnebloempitten en gierst. En een krentenbrood met kaneel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Het grote broodbaktopic

1406
Kijk een panasonic werkbeest, ik lees op het lekker eten met de gotclub (op gatering of tweakers) alleen maar goede verhalen over dit merk als brood/pizzadeeg slaaf. Overige merken schijnen inferieur te zijn aan dit werkpaard.
Had je al keuze gemaakt wat je nieuwe keukenslaaf wordt bobbee?
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Re: Het grote broodbaktopic

1407
Daar hebben ze gelijk in! Deze panasonic is al zeker 10 jaar oud en doet het nog steeds perfect. Ik heb er twee, 1 thuis en 1 bij mijn moeder gezet maar die gebruikt hem nooit. Ik gebruik die ik thuis heb nu als kneder en gaat eigenijk prima. Ik denk dat ik een nieuwe motor bestel voor de kenwood chef en hem dan op marktplaats te koop zet.

Misschien wil ik ooit een spiraalkneder. De Famag Grilletta lijkt mij wel wat. Maar dan wil ik er ook een grotere oven bij. Een GGF. En dan desem broodjes verkopen om stinkend rijk te worden.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Het grote broodbaktopic

1410
Ik heb geen major maar een chef classic en die kan maximaal 1kg aan van in totaal alle igrediënten. De panasonic kan ik 1kg meel + 700 gram water en zout etc en geeft geen krimp.

Een keukenmachine is een planeetmenger en eigenlijk ongeschikt voor deeg maar wel inzetbaar voor van alles. Dus als je de machine alleen gebruikt voor deeg is de spiraalkneder de beste keus.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’