Re: Waarom je geen espressomachine wil!

25
ErikW schreef: wo 20 dec 2017, 21:48 Helemaal eens met Frans!
Eenmaal de echte espresso geproefd hebbende kan je nooit meer een cupje drinken met veel plezier.
Zelfs in een goede espressobar is het vaak bar en blubber!

Veel drinkplezier en fijne feestdagen!~

Erik
Wat is een goede espresso?Da scheiden sich ja die Geister zoals ze un Dld plegen te zeggen.
Dat is nog steeds niet gedefinieerd.

Dit punt van hasr snap ik niet.
"Punt twee? Moeilijkheidsgraad! Er is een reden dat jouw favoriete espressobar professionele barista’s met ervaring inhuurt: koffie maken is namelijk een skill.

Zelfs met de meest geavanceerde apparatuur zul je merken dat je veel moet oefenen en proberen voordat jouw koffie ook maar iets lijkt op dat wat ze in een espressobar maken. Plus je zult liters melk, genoeg voor een weeshuis, door de gootsteen spoelen om melk te leren schuimen."

Daarnaast in de tekst een youtube filmpie waarin ze in 30 minuten leert hoe je perfecte koffies maakt.
Alles wat je in een half uur onder de knie hebt kan niet zo echt moeilijk zijn.

Re: Waarom je geen espressomachine wil!

26
Met goede apparatuur is het juist doodsimpel een goede espresso te maken. In de beste koffiebars die ik ken malen ze direct in het portafilter met een funnel erop, schudden ze een keer heen-en-weer, tampen zonder verder te verdelen en gaan met die banaan. Dat is echt niet moeilijk. Juist met het goedkope thuisspul is het veel werk om er consistent goede espresso uit te krijgen.

Het lastigste is in dit geval goed melk op kunnen schuimen en latte art maar niet de espresso zelf.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60

Re: Waarom je geen espressomachine wil!

27
Erik82 schreef: ma 25 dec 2017, 12:32Met goede apparatuur is het juist doodsimpel een goede espresso te maken.
Mee eens. Als ik thuiskom van een weekje op reis met de La Pavoni valt me altijd op hoe doodsimpel het is de beste shots keer op keer uit de Londinium te halen terwijl dat met de La Pavoni een kunststukje is dat vaak redelijk lukt, door veel oefening, soms fantastisch en dan ook weer wat minder.

Tije, die nu ook een Londinium heeft viel dat ook op, nadat hij jarenlang dagelijks met de La Pavoni's werkte. Met een profi machine is het een makkie.

Melk opschuimen is een kwestie van veel oefenen, ook met profi apparatuur, maar dat is een ander verhaal. Niet voor niets kopen meer café's
de machines die perfect melkschuim produceren, scheelt een hoop tijdrovend gegoochel met kannen melk die warm worden, moeten worden gekoeld, weer warm worden, worden ververst etc.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino