Re: Wie helpt me op weg met mijn eerste ?

35
Als je het goed doet komt er in ongeveer 25 seconden zo'n 30 cl koffie uit lopen bij een enkel filter (en dus 60 cl bij een dubbele). Krijg je meer koffie==> maler fijner, heb je minder==> maler grover.
Maar dit is slechts een richtlijn. Ikzelf let op de kleur, zodra je blonding krijgt is het lekkerste er wel uit en stop ik. En dat kan dus ook best wel na 40 seconden zijn (maar niet snel langer)en ook wel iets meer of iets minder dan 30cl zijn (bovendien gebruik ik niet de "normale" 7 gram koffiemaalsel waar hier van uit wordt gegaan, maar zo'n 9 gram).
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Wie helpt me op weg met mijn eerste ?

38
Okee, bedankt. Ik probeer het allemaal eens uit.
Maar wacheffe Raskolnikov,..... had je dan ook al een molen? Of laat je nu je koffiewinkel de koffie fijner malen?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Wie helpt me op weg met mijn eerste ?

39
eerstkoffie schreef:inderdaad leuker dan thuisbarista.
prachtige verhalen hier vanaf pagina 1 van dit topic !
soms licht cynisch, maar gemeend behulpzaam. geweldig en mijn welgemeende complimenten.
ik probeer dat zelf ook wel op m'n blogje http://eerstkoffie.org" onclick="window.open(this.href);return false;
gaat weinig over koffie maar zal hier wel inspiratie opdoen...
En dat vind ik dan best leuk om te horen. En ach ja, enige ironie kan heel gezond zijn; dat lees ik ook wel in je blog, grappig!
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder