Re: Lever ervaringen en voorkeuren
31Zag ik, maar die is in vergelijking met een nieuwe (prijstechnisch) niet zo interessant voor me. Ik kijk even of er de komende maanden iets anders voorbij komt.
dus...
Daar spreek ik me niet over uit. Maar het is een vraagprijs hè. Wie weet is er wat ruimte, en er zitten wat extra's bij die je sowieso zal moeten kopen. Ook mooi meegenomen!Marcje schreef: za 17 feb 2018, 09:47 Zag ik, maar die is in vergelijking met een nieuwe (prijstechnisch) niet zo interessant voor me. Ik kijk even of er de komende maanden iets anders voorbij komt.
Marcje schreef: za 17 feb 2018, 09:00 Begin toch richting de Strega te gaan. Ik vind een Londinium wel echt mooier om te zien (= ook belangrijk), maar ik denk niet dat ik het verschil ga proeven en dan vind ik het prijsverschil wel erg groot. Misschien ooit...
Ga nu maar even in de afwachtende modus. Heb geen haast en moet m'n Mitica ook zien te verkopen. Nieuw is het verschil tussen die twee iets van 160 eur, dus m'n insteek is dat ik dat wil bijleggen. Nu even in de afwachtende modus om te kijken of ik een gebruikte tegen ga komen voor sub 1000 eur...
Ik vind de afwerking van de Strega top.Verder betwijfel ik zeer of je verschil proeft tussen professionele hevels.De Strega groep is natuurlijk gewoon een professionele hevel groep.De smaak is idd iets anders dan met een hevel die op vast water werkt.Komt door de pomp pre infusie.Maar Marc wil de machine aan vast water hangen en dan lijken al die grotere hevels op mekaar.Verder heb je met de Londinium natuurlijk nog steeds dat irritante pompgeluid.Erik82 schreef: zo 18 feb 2018, 09:54 Het verschil tussen Strega en Londinium ga je zeker proeven. De Londinium is veel zachter en voller van smaak. Daarnaast is de afwerking van de Londinium van een compleet ander niveau dan die van de Strega. Strega is een leuke instapper in de grote hevels waar de Londinium er eentje is die je nooit meer hoeft te upgraden.
Mee eens. Gisteren verkocht ik nog 3kg bonen aan een man die z'n Strega heeft verkocht en nu een Londinium heeft staan. En Jan, die met Tije en mij o.a. aan de kleine brander werkt, heeft vorig jaar zijn La Marzocco GS/3 verkocht om de L-R neer te zetten. Zo zie je dat de Londinium fans van beide kanten trekt, het lagere segment in levers en het duurdere segment van de andere machines.Erik82 schreef: zo 18 feb 2018, 09:54 Het verschil tussen Strega en Londinium ga je zeker proeven. De Londinium is veel zachter en voller van smaak. Daarnaast is de afwerking van de Londinium van een compleet ander niveau dan die van de Strega. Strega is een leuke instapper in de grote hevels waar de Londinium er eentje is die je nooit meer hoeft te upgraden.
Vandaar dat je in een café regelmatig een Strega ziet staan --- oh nee, NOTcremalover schreef: zo 18 feb 2018, 10:19De Strega groep is natuurlijk gewoon een professionele hevel groep.
Ik had het over de groep die in de Strega verbouwd is.En die is gewoon pro.Een 1-groepsmachine is wat dat betreft sowieso nooit een horecamachine .fransg schreef: zo 18 feb 2018, 11:36Mee eens. Gisteren verkocht ik nog 3kg bonen aan een man die z'n Strega heeft verkocht en nu een Londinium heeft staan. En Jan, die met Tije en mij o.a. aan de kleine brander werkt, heeft vorig jaar zijn La Marzocco GS/3 verkocht om de L-R neer te zetten. Zo zie je dat de Londinium fans van beide kanten trekt, het lagere segment in levers en het duurdere segment van de andere machines.Erik82 schreef: zo 18 feb 2018, 09:54 Het verschil tussen Strega en Londinium ga je zeker proeven. De Londinium is veel zachter en voller van smaak. Daarnaast is de afwerking van de Londinium van een compleet ander niveau dan die van de Strega. Strega is een leuke instapper in de grote hevels waar de Londinium er eentje is die je nooit meer hoeft te upgraden.
Vandaar dat je in een café regelmatig een Strega ziet staan --- oh nee, NOTcremalover schreef: zo 18 feb 2018, 10:19De Strega groep is natuurlijk gewoon een professionele hevel groep.
Toch vind ik dat wie twijfelt absoluut gewoon eerst de Strega moet kopen, dat hebben er meer gedaan en als je dan later overstapt heb je tenminste die ervaring gehad.
Heb daar eens mee gebeld.Waanzinnige prijzen.turboyeast schreef: zo 18 feb 2018, 12:09 LS,
OK, preken voor eigen parochie was/is toegestaan nietwaar?
Waarom niet een mooie vintage lever? Voldoet zonder meer aan al je wensen/eisen.
In mijn ogen kunnen de vintage lever machines zich zonder problemen meten de "moderne" levers van vandaag. Sterker nog.....(ik maak de zin maar even niet af).
Bijkomend voordeel, waardevastheid, geweldige uitstraling, machine met "soul".
Een Faema Lambro is bijvoorbeeld een leuk voorbeeld.
Ook een leuke route om te exploreren. En een bezoekje aan Arnoud/Roland kan daarbij misschien helpen.
Cheers, TY
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”