Nou, het zit je wel hoog hè, haha.
Maar goed, omdat dit hele verhaal van je betrekking heeft op mijn 'epistel' van 3 regels zal ik het even toelichten.
In een notendop:
- Het is alleen maar een observatie van de werkwijze van de cateraar in de kantine op mijn werk. En het smaakt prima. That's it. -
Verder:
@3aan schreef: ma 19 mar 2018, 10:47
Ik ging er in eerste instantie vanuit dat bovengenoemde, daar ook mee werkte, daar schoot ik even mis, maar er rammelt wel wat aan het verhaaltje, hij is het met me eens dat je eerder opgeschuimde melk niet weer moet opschuimen, echter als we verder gaan in het 2e deel van het epistel daar waar de reeds opgeschuimde overgebleven melk in kannetjes in een soort van koellade worden gezet, dan wordt dan bij weer gebruik "vers geschuimde melk" bij de steenkoude melk wordt gegoten, deze wordt dan minimaal lauw, dus niet direct te gebruiken zonder opnieuw te stomen.
Een restje van, zeg, 100ml van plm 10grC samen met 750ml van plm 60grC geeft 850ml van plm 54grC.
Dat is blijkbaar nog warm genoeg.
Enige verklaring is dat er koelkastverse melk bij de reeds gekoelde geschuimde melk wordt gegoten,
Dit is onjuist. Als je mijn epistel even terug leest, dan staat er over de kannetjes met reeds opgeschuimde melk: "
en worden bij een volgende serie weer met vers gestoomde melk bijgevuld".
Dezelfde melk wordt dus niet 2x opgestoomd.
let wel bij opgeschuimde melk heeft een aanzienlijke verandering plaatsgevonden, de melksuikers hebben zich blootgegeven, waardoor de smaak zoeter wordt, er heeft zich echter ook een aanzienlijke hoeveelheid water (stoom) aan toegevoegd, daar doe je dan verse melk bij en gaat de boel weer opstomen
Dat is helemaal waar, maar dat doet de cateraar dus ook niet.
uiteraard is dit in tegenspraak van zijn handelen en in waarneming.
Het woordje 'uiteraard' heeft een nogal tendentieus karakter, maar past wel bij de rest van je verhaaltje.
Volgens mij is er geen tegenspraak 'van handelen en in waarnemen' (weet echter niet helemaal zeker wat je hiermee bedoelt), maar is er sprake van wat foute aannames van jouw kant, met als gevolg dit verhaal met drogredenen.
Ik weet dat er door menigeen heel anders over melk wordt gedacht en daar "winst" kan worden behaald door verkeerde zuinigheid, het gaat erom dat je geen klagers hebt en mede daardoor een hogere omzet kan draaien en de Cappuccino drinkers, wat toch de grootste groep behelst, meer dan tevreden stellen en vaak nog zo'n lekkere koffie komen halen, daar haal je de winst want deze komen steeds vaker terug, dan kan die investering van 1 cent gemiddeld per bakkie er toch wel vanaf, nee dan gaan we investeren in fout gebruikte koellades, wat uiteibdelijk leidt tot terugloop van klanten ze kopen toch elders een betere Cappuccino?!
Ik vind de cappuccino's prima smaken, maar als je een keer je beklag doet (iedereen schuimt wel eens een keer mis en ik ben best een kritische klant) dan krijg je subiet een nieuw bakkie. Je hebt altijd klagers, en is is geen betere mogelijkheid tot klantenbinding dan door juist die groep tevreden te stellen (we gaan off-topic nu).
Maar gezien de continue drukte heeft hij geen last van weglopende klanten. En daarbij bespaart hij, volgens jouw eigen berekeningen, honderden pakken melk per jaar, prima toch?
Kom maar op met alle tegenwerpingen, graag wel onderbouwd en geen loze opmerkingen? Dus ik doe het zus en zo en dan ook het waarom!
Groet, Adriaan
Ik hoop dat ik hier aan heb voldaan, maar ik vraag me oprecht af of dit echt om het stomen van melk gaat, of dat je op een welles/nietes spelletje uit bent. Ik snap namelijk werkelijk niet waarom je je zo druk maakt over de werkwijze van een koffie cateraar in een bedrijfskantine, die ik notabene niet eens verdedig, maar wiens werkwijze ik in 3 regels beschreef.
Grt, Marc
dus...