Re: de beste espresso voor vakantie

61
Ja, het ding is extreem betaalbaar en dan kun je er geen extreem robuuste verwachtingen van koesteren.

Wil je zoiets in metaal maken, makkelijk demonteerbaar etc dan kost dat al snel vijf- tot tienmaal zoveel.

En dan krijg je mensen die zeggen "ja, voor dat geld wil ik ook a en b en c erbij hebben" en ga zo maar door... lastig.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: de beste espresso voor vakantie

62
Dat de kwaliteit niet geweldig is was te verwachten maar dan zouden ze de maximale druk tot iets van 6 bar moeten verlagen zodat er minder stress op de onderdelen komt te staan. Als je 9 bar aan wilt kunnen moet je de constructie daar ook op aanpassen. Als er teveel van deze gevallen zich voordoen loop je leeg op de units die je in de garantie uit moet leveren. Lijkt me ook niet wenselijk.

Waarschijnlijk is het ding gemaakt voor gemalen prutkoffie die weinig tegendruk kan leveren. Dat is even iets anders dan verse bonen die net ervoor zijn gemalen.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60

Re: de beste espresso voor vakantie

63
Erik82 schreef: do 05 apr 2018, 13:44 Ook hier geldt dat tampen niks uit gaat maken. Een mens heeft bij lange na niet de kracht die 8-9 bar vervolgens op de puck los gaat laten. Of je dus met 5 of 50KG druk gaat zetten maakt niks uit behalve dat je wellicht meer koffie in het filter kan krijgen dan wenselijk is door een iets grotere compressie.

Enige optie is te fijn gemalen maar een handige ontwerper had dat kunnen voorzien. Elke boon vereist een andere maling dus zelfs als je je maler goed hebt staan voor de ene boon kan deze alsnog veel te fijn staan voor de volgende boon.Dit zou het apparaat niet kapot moeten maken want dat is echt een grove ontwerpfout. Er had een soort overdurkventiel op moeten zitten om ervoor te zorgen dat dit niet kan gebeuren. Terug naar de tekentafel en ervoor zorgen dat de V2 op deze punten verbeterd is.

Te fijn voor deze boon en deze branding is een optie.

De maler stond op de dezelfde instelling als de dagen ervoor.
De boon was dezelfde (Oeganda).
Alleen het brandproces is anders (op eikenhout ipv gas) en de bonen zijn kersvers gebrand, terwijl de eerder gebruikte bonen ruim een maand oud waren.

Mogelijk dat ik daarom wat grover had moeten beginnen met malen....
Gr, Guido

La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60

Re: de beste espresso voor vakantie

67
bobbee schreef: do 05 apr 2018, 14:50 Maar als je dan stug doorpompt kan het misschien stuk gaan. En 9 bar? Tsja, het is geen espressomachine maar een poging er 1 na te bootsen. Verwachten we niet teveel van dit apparaatje...het is wat het is.
Dat heb ik gedaan, maar er gebeurde niets. De druk liep weg via het water reservoir. Dus hij kan tegen te fijne koffie. In principe...
Expobar Brewtus IV, Eureka Zenith 65E, Fracino Retro Lever 2
Voor de beste koffielocaties: www.worldmapofcoffee.com, Mobiele koffiebar ZOespresZO

Re: de beste espresso voor vakantie

69
jan_manopresso schreef: do 05 apr 2018, 21:28
GuidovW schreef: do 05 apr 2018, 20:32
jan_manopresso schreef: do 05 apr 2018, 08:08 Gebruik hem zelf al geruime tijd zonder problemen en dat geldt ook voor de kleine gebruikersgroep die Manopresso nu heeft.
Toch interessant om de grenzen van het apparaatje te ontdekken.
Maal je je eigen koffie?
ja, met een Hario skerton handmolentje.
Ah, ik heb jaren de Hario slim gebruikt.
Prima molentje waarmee je redelijk de koffie kunt aanpassen aan de benodigde maalgraad.

Ik gebruik sinds een paar weken de Kinu.
Dat is wel een wereld van verschil m.b.t snelheid, verstelbaarheid, consistentie en reproduceerbaarheid.
Ook een wereld van prijsverschil....
Gr, Guido

La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60

Re: de beste espresso voor vakantie

70
GuidovW schreef: vr 06 apr 2018, 07:28
bobbee schreef: do 05 apr 2018, 21:21 Op eikenhout gebrande koffie!? serious?

Bij whisky beinvloed het rookproces de smaak van de mout.
Waarom bij koffie niet de bonen....

Maar proberen is altijd leuk, toch... :ugeek:

Zoek eens goed op HB (https://www.home-barista.com/home-roast ... ?hilit=oak). Op eikenhout gebrand is wellicht niet ideaal maar er zijn wel meerdere mensen die groene bonen hebben laten "agen" in een wekpot met snippers van wijn- en portvaten gedurende een paar weken. Vervolgens branden (zonder snippers hout) waarbij er na 1-2 weken rusten van de ponen steeds meer van de smaken van het eikenhout naar boven kwam. Schijnt best goed te werken bij wat zwaardere bonen zoals bijvoorbeeld een Indonesië maar in de meeste gevallen niet heel succesvol qua smaak.
Laatst gewijzigd door Erik82 op vr 06 apr 2018, 08:25, 2 keer totaal gewijzigd.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60