Omre Monza "Super quick" molen

1
Beste forumleden,

Ik heb een bonenmaler van het merk "super quick" en ik snap er weinig van. De fabrikant is Omre Monza, ik geloof dat het een vrij oude molen is, gebruikt in de horeca.

Aan de voorzijde zit een draaiknop met een voor mij totaal onduidelijke functie.
Ik gebruik een La Pavoni Euro pro in notenhout en krijg maar niet de juiste maling te pakken.

Heeft iemand informatie over deze machine? En weet iemand wat het draaiknopje aan de linker voorzijde doet?

Re: Omre Monza "Super quick" molen

3
Zou het iets van een timer kunnen zijn? Als ik het goed zie zit de afstelling voor de fijnheid gewoon rond de hopper, toch?
Die Europiccola"s zijn wel heel gevoelig voor de maling, dat is bekend. Wat voor koffie gebruik je, en hoe oud is die? Hoe zit het met tampen? Waarom is het niet goed, wat gaat er mis?

Kortom: meer info graag!
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Omre Monza "Super quick" molen

4
Ik gebruik koffiebonen van Brandmeesters en Simon Levelt. Die van Levelt lukken werkelijk niet goed, al neem ik hun dure 'Espresso Barista', een mager resultaat.

De fijnheid/grofheid van het malen zit inderdaad onder de bonen kelk.
Ik heb geen idee wat het kan zijn, dat knopje, zoals je op de foto kunt zien is er wel degelijk een aanduiding, maar wat dat is? Het is een vierkantje met een steel, die van heel dun naar steeds dikker gaat.
Ik heb het idee dat het een prima molen is, maar hij lijkt het alleen op stand 1,5 of 2 een beetje goed te doen.