Re: Het grote broodbaktopic

2161
bobbee schreef: vr 14 dec 2018, 09:51
mutsje schreef:Lekker bezig. Ik heb gisteren heeeeel snel broodgebakken namelijk uit de supermarkt. Merk dat ik steeds minder zin krijg om dagelijks brood te bakken. Maar ik heb nog meer dan 10kg meel in de schuur staan :) en dat gaan hoe dan ook op. Zelf gemaakt is toch lekkerder dan het luchtige supermarkt brood. Ik ga binnenkort ook maar weer een starter maken, gewoon omdat het kan.
Koop een panasonic broodbakmachine op marktplaats. Elke ochtend een broodje zonder al teveel moeite.
Afbeelding
Hoe zijn de huidige broodbakmachines dan? Ooit in een grijs verleden hadden mijn ouders er eentje en als ik dat brood vergelijk met wat er bij mij uit de ovens komt mag dat broodbakmachine brood in de categorie "senseo voor brood". Ken wel wat mensen die een broodbakmachine hebben maar die vangen vaker stof dan dat ze brood bakken...

Je kunt ook, zeker als je niet handmatig kneedt, een aantal broden tegelijk bakken en in de vriezer doen. Moet zeggen dat ik dat een prima alternatief vind. Bij ons kunnen we op die manier met een kilo meel ruim anderhalve week vers brood eten. Op mijn lijstje staat de optie om deeg in te vriezen voordat het in de oven gaat. Dus vers afbakken.
Kei veel groeten!

Joost

Re: Het grote broodbaktopic

2162
bobbee schreef: vr 14 dec 2018, 09:51
mutsje schreef:Lekker bezig. Ik heb gisteren heeeeel snel broodgebakken namelijk uit de supermarkt. Merk dat ik steeds minder zin krijg om dagelijks brood te bakken. Maar ik heb nog meer dan 10kg meel in de schuur staan :) en dat gaan hoe dan ook op. Zelf gemaakt is toch lekkerder dan het luchtige supermarkt brood. Ik ga binnenkort ook maar weer een starter maken, gewoon omdat het kan.
Koop een panasonic broodbakmachine op marktplaats. Elke ochtend een broodje zonder al teveel moeite.
Afbeelding
Nee hoor, ik heb de kitchenaid die het werk doen, maar bak nu al hele tijd elke dag brood. En een broodbak machine is leuk maar dat is te weinig brood voor 4 man die ontbijten en nog mee moeten naar school en werk. Dus ik blijf gewoon doorbakken op dezelfde manier.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Re: Het grote broodbaktopic

2163

mutsje schreef:
bobbee schreef: vr 14 dec 2018, 09:51
mutsje schreef:Lekker bezig. Ik heb gisteren heeeeel snel broodgebakken namelijk uit de supermarkt. Merk dat ik steeds minder zin krijg om dagelijks brood te bakken. Maar ik heb nog meer dan 10kg meel in de schuur staan :) en dat gaan hoe dan ook op. Zelf gemaakt is toch lekkerder dan het luchtige supermarkt brood. Ik ga binnenkort ook maar weer een starter maken, gewoon omdat het kan.
Koop een panasonic broodbakmachine op marktplaats. Elke ochtend een broodje zonder al teveel moeite.
Afbeelding
Nee hoor, ik heb de kitchenaid die het werk doen, maar bak nu al hele tijd elke dag brood. En een broodbak machine is leuk maar dat is te weinig brood voor 4 man die ontbijten en nog mee moeten naar school en werk. Dus ik blijf gewoon doorbakken op dezelfde manier.
Moet je zelf weten, jij schrijft dat je steeds minder zijn krijgt om dagelijks brood te bakken.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Het grote broodbaktopic

2164
R1200C schreef:
bobbee schreef: vr 14 dec 2018, 09:51
mutsje schreef:Lekker bezig. Ik heb gisteren heeeeel snel broodgebakken namelijk uit de supermarkt. Merk dat ik steeds minder zin krijg om dagelijks brood te bakken. Maar ik heb nog meer dan 10kg meel in de schuur staan :) en dat gaan hoe dan ook op. Zelf gemaakt is toch lekkerder dan het luchtige supermarkt brood. Ik ga binnenkort ook maar weer een starter maken, gewoon omdat het kan.
Koop een panasonic broodbakmachine op marktplaats. Elke ochtend een broodje zonder al teveel moeite.
Afbeelding
Hoe zijn de huidige broodbakmachines dan? Ooit in een grijs verleden hadden mijn ouders er eentje en als ik dat brood vergelijk met wat er bij mij uit de ovens komt mag dat broodbakmachine brood in de categorie "senseo voor brood". Ken wel wat mensen die een broodbakmachine hebben maar die vangen vaker stof dan dat ze brood bakken...

Je kunt ook, zeker als je niet handmatig kneedt, een aantal broden tegelijk bakken en in de vriezer doen. Moet zeggen dat ik dat een prima alternatief vind. Bij ons kunnen we op die manier met een kilo meel ruim anderhalve week vers brood eten. Op mijn lijstje staat de optie om deeg in te vriezen voordat het in de oven gaat. Dus vers afbakken.
Ik heb een oude panasonic broodbakmachine van 15 jaar oud en een nieuwe. Daar komt echt wel heel goed brood uit, voor gistbrood dan. Het is natuurlijk geen desembrood zoals ik dat hier uit de oven trek.

Standaard recept wat altijd werkt :
400gram meel (200 bloem + 200 meel)
265 a 270gram water
4gram zout
2 gram droge gist
Eventueel nog wat zaden en pitten erdoor!

De Panasonic is wel een geval apart! Dik bakblik, gecontroleerde temperatuur tijdens rijs etc...serieus goed apparaat!
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Het grote broodbaktopic

2168
Pak het nu anders aan :) , heb mijn oud bakblik uit de schuur gehaald en schoongemaakt. Inhoud 1.6KG dus dat is twee dagen brood. Kitchenaid liep wel te piepen maar slaat zich er goed doorheen.
@Bobbee , ziet er verduld lekker uit dat brood. Maar nog meer apparatuur op het aanrecht mag niet van de baas :)
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Re: Het grote broodbaktopic

2169
mutsje schreef:Pak het nu anders aan :) , heb mijn oud bakblik uit de schuur gehaald en schoongemaakt. Inhoud 1.6KG dus dat is twee dagen brood. Kitchenaid liep wel te piepen maar slaat zich er goed doorheen.
@Bobbee , ziet er verduld lekker uit dat brood. Maar nog meer apparatuur op het aanrecht mag niet van de baas :)
Kijk! Goed opgelost! Lekker aan de bak.
Afbeelding
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!