Re: Wat drink je nu?

1292
Vanaf morgen gaan er Initio boontjes van Fascino in de volautomaat op het werk. Ze hebben eindelijk mijn raad opgevolgd...
Zal een hele verbetering zijn tov Flauwe Egberts! :geek:
_____________________________________________________________________________________________
Lelit PL41EM
Eureka Olympus Hi-speed

Re: Wat drink je nu?

1294
MichielH schreef:La Argentina van Shokunin coffee. Een mooie, hele fruitige en zoete koffie met een hele goede prijs kwaliteit wmb. :!:
Shokunin vind ik ook erg goed! Op dit moment mijn "go-to" brander in R'dam.

De Geisha van Pti is sinds vanochtend wat minder verlegen en wat is dat een genot! Ik kreeg een hele mooie aciditeit met de V60, geweldig in balans met het zoete.

Stel je voor dat je een iets zuur mandarijntje eet. Je hapt eerst een klein hoekje van het partje af, verassend fris en je neemt een klein zuurtje waar (opening). Vervolgens dip je het partje in de bruine suiker om het overgrote deel van dat partje op te eten. Volle zoetigheid met een heel subtiel fris zuurtje (afdronk).

Lekker lekker..

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

All things filter - Fortefied Mahlkönig Vario Steel Burrs & Comandante C40 - Doet u mij maar een met de hand gebrouwen bakkie.

Re: Wat drink je nu?

1296
Afgelopen weekend was ik in Italie en daar vele espressos genuttigd.
Uiteraard stuk voor stuk donker (kapot) gebrand, maar het heeft ook wel wat om pretentieloos een donker espressootje voor 90 cent te nuttigen aan de balie, tussen luid kletterende kopjes en wild gebarende mensen. Of een cappuccino met gewoon opgestoomde melk en een kwak schuim erin, zonder arty farty figuurtje.
We doen af en toe ook wel erg moeilijk hier, ikzelf incluis...!
dus...

Re: Wat drink je nu?

1298
Marcje schreef:Afgelopen weekend was ik in Italie en daar vele espressos genuttigd.
Uiteraard stuk voor stuk donker (kapot) gebrand, maar het heeft ook wel wat om pretentieloos een donker espressootje voor 90 cent te nuttigen aan de balie, tussen luid kletterende kopjes en wild gebarende mensen. Of een cappuccino met gewoon opgestoomde melk en een kwak schuim erin, zonder arty farty figuurtje.
We doen af en toe ook wel erg moeilijk hier, ikzelf incluis...!
Afbeelding
Afbeelding

Die Italianen doen dan weer zo moeilijk over al het andere. En maar tekeer gaan, temperament noemen ze dat dan, Italiaans temperament. Schreeuwen is het!
Gewoon koppies d'erbij houden en niet proberen meerdere dingen tegelijk te doen, niet zo druk maken om alles anders mislukt je latte en kan je koffie ook eens wat progressie maken!
Afbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’