Re: COVID-19 & de koffiewereld

161
https://www.nemokennislink.nl/publicati ... -covid-19/

Zwartste scenario

In het zwartste scenario, waarin komend jaar zestig procent van de Nederlandse bevolking geïnfecteerd raakt, waarvan de helft ziek wordt, zullen 0,014 × 0,3 × 17 miljoen, ofwel ongeveer 70 duizend mensen aan het nieuwe coronavirus overlijden. Dat klinkt als een nachtmerrie, een ramp zoals Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer heeft meegemaakt.

En toch klopt dat niet. In Nederland overlijden elk jaar ruim 150 duizend mensen door wat wij ‘natuurlijke sterfte’ vinden, namelijk allerlei ziektes. De verdeling van die sterfte over de leeftijdscategorieën is grosso modo hetzelfde als de sterfte door Covid-19: de meesten hadden al jaren een slechte gezondheid, driekwart is ouder dan 65, een kwart is ouder dan 80.

Dus als de corona-epidemie volledig uit de hand loopt, veroorzaakt die in 2020 een toename met iets minder dan de helft van de natuurlijke sterfte. Daarna is de epidemie uitgewoed. De resterende bevolking is dan gemiddeld iets jonger en gezonder, zodat de natuurlijke sterfte in de jaren daarna juist lager zal zijn dan 150 duizend. Na een jaar of vijf is de bevolkingssamenstelling al weer bijna hetzelfde, alsof de epidemie nooit had plaatsgevonden.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: COVID-19 & de koffiewereld

164
Ik mis alleen in de berekening nog de extra toewas van nieuw geboren vlees over 9 a 15 maanden! De flats fungeren nu waarschijnlijk ook als fokschuur.
Daarnaast zal er een tekort aan woningen ontstaan want het aantal echtscheidingen zal ook toenemen!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: COVID-19 & de koffiewereld

165
bobbee schreef: ma 30 mar 2020, 19:14 De flats fungeren nu waarschijnlijk ook als fokschuur.
Daarnaast zal er een tekort aan woningen ontstaan want het aantal echtscheidingen zal ook toenemen!
Er zal minder twijfel zijn aan het vaderschap nu er slechts zeer beperkt over en weer vreemd gegaan kan worden aangezien alle echtelieden elkaar de gehele dag in de smiezen houden.

En misschien wordt er juist minder gescheiden omdat men op den duur wel wordt gedwongen bepaalde heikele onderwerpen aan te snijden en uit te praten. Elkaar vervolgens sociaal en seksueel volledig vrij laten zonder de vrees van scheiding kan ook het welzijn bevorderen, en ook zal het fors verlies aan koopkracht de mogelijkheid om dat collega'tje op het werk kostbare geschenken te geven enorm beknellen wat ook vervolgschade tegengaat terwijl de verminderde draagkracht ook het potentieel aan alimentatie doet minderen. Wanneer het kapitaal niet meer tegen de plinten klotst kan de kantonrechter ook weinig toewijzen en zal de advocaat al helemaal niet staan te popelen om de vertrekkende maat met onderhoudseisen bij te staan.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: COVID-19 & de koffiewereld

167
Ik zit net te kijken naar de live persconferentie van Andrew Cuomo. Hij merkt op dat er bijna niemand ondersteboven wordt gereden door een auto, en auto's botsen bijna niet op mekaar omdat in NY er nog maar heel weinig auto's rijden.

Als de thuisblijvers zich kunnen inhouden en niet gaan klussen, vallen er ook minder van hun keukentrapje.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: COVID-19 & de koffiewereld

169
https://www.bbc.com/news/business-52442123
Miguel Fajardo, a coffee farmer in western Colombia, spent the last eight years trying to rebuild his family's fortunes after his father went bankrupt.

But he now fears he'll lose everything once again as his orders dry up in the wake of coronavirus.

"We're definitely scared, we don't know how things will progress," he says. "We will keep producing coffee but where are we going to sell it? That's the difficult question."

Demand for coffee has soared in recent weeks, as consumers stockpile basic supplies from supermarkets. However, it is a very different picture for pricier speciality coffee, which is what Mr Fajardo produces.
For now, high streets are silent. Cafes and restaurants remain boarded up.

For Lore Mejia, the timing of all of this could not have been worse. She opened a cafe in Chiswick, in west London, in early March, but was forced to close just days later, when the UK went into lockdown.

Ms Mejia is now trying to reinvent her business by turning to online sales, and by making videos to teach people how to brew speciality coffee at home. She is determined that when all of this is over, she will reopen her café.
http://www.chiswickw4.com/default.asp?s ... fee004.htm

https://amarcafe.co.uk/our-story/


(een nog zeer pril begin van hun video-kanaal)

Wel leuk om een takeaway-coffee te hebben in twee telefooncellen!
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino