Riotss schreef: do 18 jul 2024, 12:22
Robin070 schreef: do 18 jul 2024, 12:09
Ik snap volkomen wat je zegt maar het lukt mij gewoonweg niet. Heb alles in huis, weegschaal uiteraard met timer. 22 gram erin 43.6 eruit leek nog het meest op espresso maar over het algemeen is het gewoon prut.
Ik ben hier niet voor gemaakt denk ik.
Wat is voor jou prut? Te slap, te sterk, te zuur, te bitter? Je hebt eerder wel speciality coffee gedronken in espresso vorm? Je kan het niet vergelijken met die kapot gebrande rotzooi uit de supermarkt hè.
Ik haal mijn koffiebonen idd bij de speciaalzaken en niet de troep uit de supermarkt.
Ben zelf een perfectionist en wil enkel het beste

Voor mij is prut, een espresso zonder crema dat smaakt naar senseo. Gewoon niet te drinken.
De machine die ik voor de Robot zal kopen was de Ecm Puristika, echter heb ik onwijze pech hiermee gehad met levering (kapot geleverd) en nodige reparaties voordat de machine überhaupt in gebruik was genomen.
Ik heb diverse half automaten gehad (o.a Quickmill 820, Bezerra) waardoor ik redelijk uit de voet kan om een mooie espresso te zetten. De basis technieken qau ratio etc heb ik goed onder de knie echter met de Robot lukt het mij gewoonweg niet.
Werk inmiddels 25jaar in de horeca dus je zal zeggen dat zit wel goed

Echter in de horeca zijn de machines ingesteld door een bedrijf.
Een Robot, hoe simpel de machine ook is, is voor mij echt hoge wiskunde.