Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2756
mutsje schreef: wo 08 apr 2020, 22:24 Vorige week ook paste gemaakt :)

200 gr speltmeel
100 gr griesmeelmeel (fijne maling)
3 hele eieren
beetje olijfolie

Ging er smakelijk in. Ik heb een kitchenaid add-on waarmee ik ook macaroni elleboogjes etc mee kan maken.

pasta.jpeg
Top.
Ik heb een paar pasta machines in de kast staan maar heb ze al 15 jaar niet meer aangeraakt.
Snij het gewoon met een mes in platte slierten.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

2759
https://www.nbcnews.com/news/world/brit ... t-n1180536

Een aantal Britse bakers her-introduceert tweedewereldoorlogbrood.

Het nationale loaf:
Hoe meer bran hoe beter:
To keep up with the demand, the mill is focusing production on “85 percent extraction” brown flour, like that used in the National Loaf. This is far more efficient to make and allows for a healthier end product, he said.

“It is more nutritious than a white loaf, whether it’s bought from a supermarket, made yourself, or whatever. The more of the bran that you can get into the bread, the better it is for you,” McDowall said.

“It wasn’t very nice. It was a bit grainy, a bit mushy. Most things in the war weren’t very nice, mind you”
zegt een man die vanwege zijn leeftijd de oorlog nog heeft meegemaakt.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino