Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4601
Recept: alles volkoren en biologisch. Totaal 600 gram meel.
Wat ik vandaag heb gedaan:
200 gram havermeel
150 gram speltmeel.
66 gram maismeel,
66 gram rijstmeel,
66 gram boekweitmeel.
50 gram maisZETMEEL.
10 gram droge desem.
5 gram gistkorreltjes.
Theelepeltje zout (vind mijn vrouw te weinig)
Alles goed mengen.
Flinke scheut zonnebloemolie en
500 ml water.
In de machien en ik kies de stand die aangeeft: voor 800 gram brood en stand Middel. (licht, middel, donker).

De spelt en maisZETMEEL moeten hier voor de binding zorgen.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Bijlagen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4606
Dirk Jan schreef:Recept: alles volkoren en biologisch. Totaal 600 gram meel.
Wat ik vandaag heb gedaan:
200 gram havermeel
150 gram speltmeel.
66 gram maismeel,
66 gram rijstmeel,
66 gram boekweitmeel.
50 gram maisZETMEEL.
10 gram droge desem.
5 gram gistkorreltjes.
Theelepeltje zout (vind mijn vrouw te weinig)
Alles goed mengen.
Flinke scheut zonnebloemolie en
500 ml water.
In de machien en ik kies de stand die aangeeft: voor 800 gram brood en stand Middel. (licht, middel, donker).

De spelt en maisZETMEEL moeten hier voor de binding zorgen.
Dank je. Ga ik een keer proberen.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4607
Dirk Jan schreef: di 01 feb 2022, 20:01 Een brood bak machien met zo'n mooi rond broodje als resultaat? Mooi man!
Ah, nee.... Sorry voor de verwarring.
Die BBM heb ik nog steeds, maar staat al jaren werkeloos in de kast. Mijn inspiratie om weer eens te beginnen met broodbakken kwam door een YouTube filmpje (https://youtu.be/5mehXzl7yHA) en heb gewoon precies gedaan zoals hij het zei (3de variant).
Te beginnen met een poolish, dan een deeg maken, vouwen en laten rijzen. Het bakken heb ik in de oven met een Dutch oven gedaan.
Zoals gezegd heel anders dan de BBM, maar positief verrast door het resultaat. :D