Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5798
omeCo schreef:De vlag mag uit want na veel mislukte starters is het me eindelijk gelukt er een te maken die goed lijkt te zijn. Mijn eerste gelukte, nog niet zo fraaie maar wel erg lekkere zuurdesem brood is een feit. Mede met dank aan alle informatie en inspirerende foto’s alhier!!

Afbeelding
Super!! Ziet er heerlijk uit.
In gietijzeren pan gebakken toevallig?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5799
bobbee schreef:
omeCo schreef:De vlag mag uit want na veel mislukte starters is het me eindelijk gelukt er een te maken die goed lijkt te zijn. Mijn eerste gelukte, nog niet zo fraaie maar wel erg lekkere zuurdesem brood is een feit. Mede met dank aan alle informatie en inspirerende foto’s alhier!!

Afbeelding
Super!! Ziet er heerlijk uit.
In gietijzeren pan gebakken toevallig?
Ik bak mijn brood normaal altijd in mijn rode Le Creuset maar deze keer had ik het brood in een springvorm gedaan. Eigenlijk geen idee waarom. Ik had hem dus ook op de bakplaat of de pizzasteen kunnen bakken. Volgende brood bak ik denk ik op de pizzasteen. Lijkt me leuk!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

5800
Zo'n pizzasteen vind ik niet goed werken in een oven, duurt lang eer hij op temperatuur is en voegt niet veel meer toe dan een gietijzeren pan die veel beter de warmte vasthoudt. Ik kreeg vaak niet knapperige bodem op een pizzasteen.

In mijn pizzaoven is het een must voor een goede pizzabodem maar die is onder de steen gemeten 450c, dat haal je niet met een gewone oven.

Mijn ongevraagde advies, de gietijzeren pan.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’