Hi allemaal,
Ik ben al een tijdje bezig met het oefenen van melkopschuimen maar blijf tegen bepaalde problemen aanlopen. Op zich vind ik het ook wel leuk dat het niet super makkelijk is, maar na een maand lang tegen hetzelfde aanlopen wordt het langzaam frustrerend . Ik heb ook veel op youtube rondgekeken maar daar lijkt het allemaal zo logisch en makkelijk.
Ik heb momenteel een Expobar Brewtus 4. Ik heb de stoomdruk naar 1.3 bar veranderd (vanaf 0.8), wat zeker een verbetering is. Daarnaast gebruik ik een 2 gats stoomtip van Izzo (ik heb ook een 4 gats maar wil eerst de 2 gats controleren).
Ik schenk 180ml volle melk in mijn kannetje uit de vriezer (voor 2 capp). Daarna zorg ik dat het water uit de stoomwand purge en begin met stomen. Als ik melk opschuim ontstaat er een mooie kolk en het ziet er goed uit. Hierna maak ik mijn stoomwand schoon en purge hem. Swirl met mijn kannetje en tik hem op het aanrecht. Als ik de eerste cappuccino schenk heb ik zeer mooie foam, kan ook een hartje maken. Kortom het ziet er prima uit en ik ben hier ook tevreden mee. Vervolgens bij de 2e cappuccino krijg ik erg dik schuim wat eerst prima is maar op het einde niet vloeit maar er bijna uit druipt en er meer op gaat liggen in plaats van mengen. Ik hou ook niets over in mijn melkkannetje, soms een klein tekort. Wat zou een mogelijke oplossing hiervoor zijn?
Ik dacht zelf aan een slechte menging, maar het eerste schuim is wel prima (naar mijn gevoel). Ik zie sommige mensen ook melk overschenken naar een ander kannetje, maar is dit echt nodig?
Thanks voor alle hulp alvast,
Emile
Problemen identificeren met melk opschuimen
1Rocket R58 Cinquantotto - Timemore 64s - Commandante C40