Re: Bunafr pre-order

3
bobbee schreef: zo 17 sep 2023, 15:38 Ik vind het jammer dat het weer zo'n kleine batch grote is.

50g to 225g
Juist een mooie grootte voor home roasting toch. Je wilt juist kleine batches zodat je koffie niet snel oud word. Dus elke paar dagen een kleine batch die je vervolgens 10 a 14 dagen laat rusten, en in de juiste volgorde gebruikt.
Hedone Honne × Superkop × NanoFoamer PRO ☕

Re: Bunafr pre-order

4
Ben benieuwd hoe de software is. Wat voor mij een voorwaarde is om tot een nieuwe brander over te gaan is goed inzicht vast te leggen en te kunnen wijzigen m.b.t. opwarmen drum, turning point en RoR, de droogfase, maillard fase en FC, en de eindontwikkeling. Ik zie in het filmpje alleen dat er een app is met een presets. Als sample brander zou ik met een aantal batches willen aanklooien van wat je uiteindelijk lekker vindt en de dichtheid van de boon als verdere parameters. Ben benieuwd of deze dat kan.





Re: Bunafr pre-order

5
robinfcb schreef:
bobbee schreef: zo 17 sep 2023, 15:38 Ik vind het jammer dat het weer zo'n kleine batch grote is.

50g to 225g
Juist een mooie grootte voor home roasting toch. Je wilt juist kleine batches zodat je koffie niet snel oud word. Dus elke paar dagen een kleine batch die je vervolgens 10 a 14 dagen laat rusten, en in de juiste volgorde gebruikt.
Nee, niet voor mij. Ik roast nu 500 gram per batch. Ben in 10 a 15 min klaar met 500 gram met alles klaar zetten. 250 gram hou je 210 a 220 gram van over na vochtverlies, dat is er zo doorheen. 2 a 3 espresso per dag van 17 gram per keer en de nodige test shotjes.

Dus zeg 50 gram per dag, 4 x 50 gram is 4 dagen en dan weer tijd voor vrij maken. Voor mij is het te weinig. Voor een ander niet. Ieder zijn voorkeur.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Bunafr pre-order

8
robinfcb schreef:
bobbee schreef: zo 17 sep 2023, 15:38 Ik vind het jammer dat het weer zo'n kleine batch grote is.

50g to 225g
Juist een mooie grootte voor home roasting toch. Je wilt juist kleine batches zodat je koffie niet snel oud word. Dus elke paar dagen een kleine batch die je vervolgens 10 a 14 dagen laat rusten, en in de juiste volgorde gebruikt.
Ze pretenderen dat er geen rook uitkomt! Als in een appartement woont wel makkelijk. Ben benieuwd of het allemaal zo goed is als het lijkt.

Afbeelding