Nu lees ik her en der topics en artikelen over het behandelen van water om je koffie mee te zetten. Vooralsnog heb ik enkel Brits filters gebruikt die het water ten minste een ander mondgevoel gevel, maar vraag me af of ze het daadwerkelijk zachter maken.
Nu heb ik de beschikking over zowel een osmose apparaat als een water distilleerder. Ik vraag me nu alleen af of dit water aan te raden is voor het zetten van koffie of dat het plaatsen van een enkel Brita Filter ook voldoende is. Ons Nederlands water is doorgaans van uitstekende kwaliteit.
Wie van jullie behandeld zijn water en welke merkbare effecten ondervindt je daarvan?
Ik las dat vooral kalk van invloed kan zijn op de uiteindelijke smaak, los van het feit dat het je machine kan voorzien van een interne kalklaag. Het water in mijn gebied heeft een hardheid als zuurgraad van rond de 8. Het calciumgehalte is
38mg/l
Ben benieuwd wie hier al mee werkt. Is het behandelen van je water überhaupt aan te raden?
Terug naar “Koffie technieken”
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- - Semi-automaten
- - Hefboom- / lever apparaten
- - Volautomaten
- - Koffiemolens & malers
- - Filter, French press, Mokkapot etc.
- - Branders
- - Machines voor servings, pads en cups
- - Accessoires
- - Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- - Koffie(bonen)
- - Servings, Pads en Cups
- - Melk
- Techniek & know-how
- - Varia
- - Koffie technieken
- - Koffie branden
- Theepraat
- - Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- - Te koop aangeboden
- - Te koop gevraagd
- - (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- - Oproepjes
- Koffiepraat
- - Stel je voor / jouw set-up
- - (Horeca) proefpanel
- - Leuk en interessant
- - De Huiskamer
- - Evenementen
- - Nieuws van onze partners
- - Partners en zustersites
- - - Koffiegek.nl
- - - Horecakoffie.nl
- - - Beleef.nl
- - - Theepraat.nl
- - - Theegek.nl
- - The Traveling...
- - Forumnieuws / Over koffiepraat.nl

