Re: Ontdooien

3
En als je ze uit de vriezer haalt, laat je ze ontdooien voordat je het zakje open maakt. Het gaat er om dat het vocht in de omringende lucht niet condenseert op de koude bonen.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Ontdooien

5
... heel simpel dus!
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Ontdooien

7
Dat hangt van zóveel variabelen af (hoeveelheid, vriestemperatuur, omgevingstemperatuur, vorm van je zakje met bonen, luchtvochtigheid, luchtstroom snelheid en weet ik veel wàt) dat er niet veel zinnigs van te zeggen is. Ik zou zeggen: gebruik je verstand en je zintuigen.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Ontdooien

9
Aadje schreef:Ik heb wel eens bevroren bonen in de maler gedaan, ging prima.
Je maler heeft er maling aan :ugeek:
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.