Fiorenzato mestre?

1
Mijn oude handmaler maalt niet meer zo fijn en ik ben er ook wel een beetje klaar mee dat ik voor elk bakje een halve minuut aan zo'n zwengeltje zit te sjorren. Daarom ben ik op zoek naar een andere maler. Nu kan ik van iemand een Fiorenzato mestre overnemen (die is vergelijkbaar met een T80 toch?). Is dat een goede maler? Waar moet ik op letten als ik ga kijken? Zijn maalschijven voor deze machine nog te koop? En zo ja, waar zou dat kunnen? Er van uitgaande dat 'ie nog netjes loopt en er verder ook nog redelijk uitziet, wat zou deze maler dan nog mogen kosten?

Als het doorgaat ga ik morgen al kijken, ik hoop dat iemand me nog wat extra info kan geven voor die tijd.

Alvast bedankt!

Re: Fiorenzato mestre?

2
Ziet eruit als een T80.
Schijven zijn nog verkrijgbaar. Ga er vanuit dat schijven _altijd_ verkrijgbaar zijn bij pro malers.
Zelfs voor malers van 50 jaar oud waarvan het merk al jaaaaren failliet is zijn schijven verkrijgbaar.

/ik neem derhalve geen verantwoordelijkheid als het je toch lukt een maler te vinden waarvoor je geen schijven kan vinden.
Is je koffie te zuur?
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit

Re: Fiorenzato mestre?

3
Was pasgeleden nog een draadje over een 2-de handse T80 en waar op te letten (zoek maar eens). Is een prima maler, een beetje een werkpaard.

Als ik me het goed herinner wisselden er onlangs enkelen voor rond de €100 van eigenaar.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Fiorenzato mestre?

6
De maler zag er nog goed uit. Kon wel een schoonmaakbeurt gebruiken, maar dat had de verkoper me vantevoren al gezegd. Leek ook nog goed te malen. Kortom het leek me een goede maler.

Maar ik heb ‘m toch niet gekocht..... Wat is zo‘n horeca molen enorm groot zeg! Ik wist natuurlijk wat de maten waren, maar toch leek het op de foto‘s een stuk kleiner. Voor zo‘n enorme machine hebben we gewoon geen plaats in de keuken.

Ik ben dus nog steeds op zoek naar een maler,alleen wel een wat kleinere. Ja, ik weet dat ik dan een wat mindere kwaliteit maalsel krijg maar dat moet dan maar. Iemand nog iets staan?

Mocht er trouwens iemand interesse hebben in de fiorenzato die ik heb laten staan laat het me dan even weten dan kan ik de contactgegevens van de verkoper wel mailen. Verkoper woont in Friesland. Vraagprijs was 50 euro.

Re: Fiorenzato mestre?

7
Een goede T80 voor €50 is een koopje! En je weet toch dat je de hopper eraf kan halen hè? Die gebruik je toch niet, en dan wordt dat ding een stuk lager. Verder kan je je afvragen of de oppervlakte die een pro molen inneemt wel zoveel groter is dan van een kleine maler.

Per saldo ben je dan straks met een klein molentje bijna net zoveel ruimte onder je kastjes kwijt, is je koffie lang niet zo lekker en kost het je ook nog eens meer geld.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Fiorenzato mestre?

8
Spironski schreef:Een goede T80 voor €50 is een koopje! En je weet toch dat je de hopper eraf kan halen hè? Die gebruik je toch niet, en dan wordt dat ding een stuk lager.

Als je de hopper verwijdert, gaat hij niet meer aan! Bij mijn T80, aan de hopper, zitten er 2 lange pootjes die een elektrisch contact bedienen ;-)
Gene Café, Mahlkönig Vario Home II, Rancilio Silvia + Auber PID, Fiorenzato T80, Kyocera CM-50-CF handmaler.

Re: Fiorenzato mestre?

9
Spironski schreef:Een goede T80 voor €50 is een koopje! En je weet toch dat je de hopper eraf kan halen hè? Die gebruik je toch niet, en dan wordt dat ding een stuk lager. Verder kan je je afvragen of de oppervlakte die een pro molen inneemt wel zoveel groter is dan van een kleine maler.
Ik weet dat het een koopje is, daarom ben ik ook gaan kijken terwijl het niet echt bij mij om de hoek is.

Misschien als de hopper verwijdert (je moet dan wel iets modificeren anders gaat de molen niet aan) en een ombouw naar doserless gedaan is dat het dan qua grootte redelijk zou zijn. Echter heb ik nu nog geen zin om zo veel te moeten modificeren aan een molen.
Spironski schreef:Per saldo ben je dan straks met een klein molentje bijna net zoveel ruimte onder je kastjes kwijt, is je koffie lang niet zo lekker en kost het je ook nog eens meer geld.
Ik denk dat qua ruimte en looks een kleinere molen beter past in onze keuken. En ja, ik weet dat ik daarmee concessies doe aan de kwaliteit.

Re: Fiorenzato mestre?

10
P@trick bedankt voor de tip, staat nu hier in het Westland, voor bij de 2e machine maalt mooi, hopper krijgt de afzaagbehandeling en ga hem even flink onder handen nemen en misschien even een poederlaagje erop.


@3aan
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.