Re: Wat drink je nu?

1321
Pti schreef: vr 12 apr 2019, 19:23 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Indonesische koffie is voor elke brander een uitdaging. De bonen zijn door ras, terroir en verwerkingsmethode relatief broos. Je kunt ze voorzichtig branden met genoeg ontwikkeling voor body maar licht genoeg voor het sprankelende en dat alles zonder door te slaan in bitter/assig. Dan is het een super aangename frisse verassende koffie waar je letterlijk uren plezier van kunt hebben.
Maar je kunt ze ook gewoon -en het is prima als je dat lekker vind!- donker branden tot tegen de tweede crack en dan krijg je body&spice maar ook een hoop wrange bitterheid... Koffie smaak? Mjuah maar niet persé

Marloes laat je niet uit het veld slaan door het onregelmatige uiterlijk, dat komt echt door de verwerkingsmethode. De bonen kun je iets lichter laten dan je "normaal gesproken" gaat met de gene en dan toch zullen ze al donkerder smaken.
Tegen de tweede crack aan?
Ik ga door tot ik rook zie. :mrgreen:

Re: Wat drink je nu?

1322
cremalover schreef:
Pti schreef: vr 12 apr 2019, 19:23 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Indonesische koffie is voor elke brander een uitdaging. De bonen zijn door ras, terroir en verwerkingsmethode relatief broos. Je kunt ze voorzichtig branden met genoeg ontwikkeling voor body maar licht genoeg voor het sprankelende en dat alles zonder door te slaan in bitter/assig. Dan is het een super aangename frisse verassende koffie waar je letterlijk uren plezier van kunt hebben.
Maar je kunt ze ook gewoon -en het is prima als je dat lekker vind!- donker branden tot tegen de tweede crack en dan krijg je body&spice maar ook een hoop wrange bitterheid... Koffie smaak? Mjuah maar niet persé

Marloes laat je niet uit het veld slaan door het onregelmatige uiterlijk, dat komt echt door de verwerkingsmethode. De bonen kun je iets lichter laten dan je "normaal gesproken" gaat met de gene en dan toch zullen ze al donkerder smaken.
Tegen de tweede crack aan?
Ik ga door tot ik rook zie. :mrgreen:
Jij bent dan ook wel echt een liefhebber van koffie...
Espresso; Bezzera Strega; Niche zero.
Filter: Kinu m47; V60, Aeropress ...

Roaster: Huky500

Re: Wat drink je nu?

1324
Capulus schreef: vr 12 apr 2019, 20:00
cremalover schreef:
Pti schreef: vr 12 apr 2019, 19:23 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Indonesische koffie is voor elke brander een uitdaging. De bonen zijn door ras, terroir en verwerkingsmethode relatief broos. Je kunt ze voorzichtig branden met genoeg ontwikkeling voor body maar licht genoeg voor het sprankelende en dat alles zonder door te slaan in bitter/assig. Dan is het een super aangename frisse verassende koffie waar je letterlijk uren plezier van kunt hebben.
Maar je kunt ze ook gewoon -en het is prima als je dat lekker vind!- donker branden tot tegen de tweede crack en dan krijg je body&spice maar ook een hoop wrange bitterheid... Koffie smaak? Mjuah maar niet persé

Marloes laat je niet uit het veld slaan door het onregelmatige uiterlijk, dat komt echt door de verwerkingsmethode. De bonen kun je iets lichter laten dan je "normaal gesproken" gaat met de gene en dan toch zullen ze al donkerder smaken.
Tegen de tweede crack aan?
Ik ga door tot ik rook zie. :mrgreen:
Jij bent dan ook wel echt een liefhebber van koffie...
Jazeker.

Re: Wat drink je nu?

1326
cremalover schreef:
bobbee schreef: vr 12 apr 2019, 20:03
Capulus schreef:Jij bent dan ook wel echt een liefhebber van koffie...
En duidelijk ook van "stoken" !
Afbeelding
Ik noem het voorzichtig triggeren.
Een forum kan ook als een nachtkaars uitgaan.
Een beetje het vuur brandend houden kan soms geen kwaad.
Ja! Helemaal goed!
Afbeelding
Afbeelding

Een beetje porren zolang het maar leuk blijft enne, wat betreft het punt wat je wilt maken. Spot on. Het ligt niet aan die-gene...
Afbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Wat drink je nu?

1327
Ja van thee houd ik ook! En ja ik ben een perfectionist en leg de lat hoog! Niks mis met ambitie hebben! En het was de eerste branding Indonesisch en gelukkig nog een hoop kilo’s om te oefenen! En ja ik vond m wel lekker maar weet ook dat het nog lekkerder kan! En ja de set is perfect zo, wil echt niet anders hoor!
| Profitec Pro 800| niche zero|v60 | aeropress |1zpresso x-pro s | Genecafe

Re: Wat drink je nu?

1330
Nelus schreef:Ethiopië Galana Abaya van pti

Echt een bizarre bloemenbom!
Jasmijn-Bergamot-Bloesem-Honing
Nasmaak prachtig helder, pure chocolade

Heel bijzonder deze WASHED Ethiopië
Groen van pti en zelf gebrand?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’