Toevallig heb ik nu Yellow Bourbon in mijn hopper .
En die koffie neigt totaal niet naar zuur maar is een en al zoetigheid.
Nu zullen sommigen zeggen Cremalover maakt van alle bonen houtskool maar zeg zelf.Valt toch wel mee?
Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine
12Meten jullie dat na de eerste drup in kopje? Net een Strega en ben nog zoekende, nu standaard steeds 19 gr. in het bijgeleverde 16 gr. Strega bakje. Doorloop na eerste druk hou ik 25 a 27 aan wat dan ong. 39 a 40 gr. espresso opleverd.Capulus schreef: do 02 mei 2019, 19:57Meestal tussen de 32 en 45 seconden (strega).Ednar schreef:Ik denk ook dat ik het in een langere doorloop moet zoeken..hoe lang is jouw doorloop bij de strega?
Groeten Edward
Smaak is niet slecht maar de bonen die ik nu heb zijn wat te fruitig, hou niet van dat zuurtje.
Nu EL SALVADOR HIMALAYA van Koffielab gekocht. Volgende week eens kijken of dat meer mijn ding is.
Faema faemina, Weber Key, Lagom P100 & Mini, MK EK43S LU
Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine
13Shotje Yellow Bourbon van begin tot eind.In VVS.
Enige waar ik op let is de uitloop.
Enige waar ik op let is de uitloop.
Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine
14Valt goed mee!cremalover schreef: vr 03 mei 2019, 09:28 Nu zullen sommigen zeggen Cremalover maakt van alle bonen houtskool maar zeg zelf.Valt toch wel mee?
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine
15Die zou ik ook lustencremalover schreef: vr 03 mei 2019, 09:49 Shotje Yellow Bourbon van begin tot eind.In VVS.
Enige waar ik op let is de uitloop.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine
16Bedankt iedereen voor de tips.
Heb even alle ocd overboord gegooid en lekker op gevoel.
Donkerdere branding doet ook wonderen, ik ben er nog niet, maar smaakt al een stuk beter.
Ook heb ik de piston eruit gehaald en opnieuw ingevet, waardoor deze niet meer stotterend terug gaat in positie..
Waanzinnige machine.
Groeten Edward
Heb even alle ocd overboord gegooid en lekker op gevoel.
Donkerdere branding doet ook wonderen, ik ben er nog niet, maar smaakt al een stuk beter.
Ook heb ik de piston eruit gehaald en opnieuw ingevet, waardoor deze niet meer stotterend terug gaat in positie..
Waanzinnige machine.
Groeten Edward
Londinium L r - Ceado E 37S - Ims baskets - St. Anthony tampers - Brandzaak bonen
Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine
17Hardop gelachen! En inderdaad dat valt reuze mee.cremalover schreef: vr 03 mei 2019, 09:28
Nu zullen sommigen zeggen Cremalover maakt van alle bonen houtskool maar zeg zelf.Valt toch wel mee?
Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine
182 K30's. Toe maar;)cremalover schreef:Shotje Yellow Bourbon van begin tot eind.In VVS.
Enige waar ik op let is de uitloop.
Espresso; Bezzera Strega; Niche zero.
Filter: Kinu m47; V60, Aeropress ...
Roaster: Huky500
Filter: Kinu m47; V60, Aeropress ...
Roaster: Huky500
Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine
19Capulus schreef:
2 K30's. Toe maar;)
Ik heb ook nog maar een extra Atom 75 aangeschaft. Je weet maar nooit.
dus...
Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine
20Heb je je manual van Reiss (van Londinium) al gelezen? Hij geeft aan dat je met de Londinium R het beste kan beginnen met 16.5-17.5 gram, 25 seconden en 30 gram. En even terug naar de door londinium bijgeleverde filter. Ik ben zeer zeker geen specialist op koffiegebied, maar om te beginnen met het verwijderen van een aantal variabelen is geen slechte keuze. Ik zit qua koffiesmaak dicht bij jouw keuze en heb er ook mee zitten spelen. Ik heb nu een costa rica Caturra, 16.5 gram, 25 seconden en ongeveer 30 gram met IMS pro Barista filter en stevige tamp.
suc6.
suc6.
Macap M7Dz
Kees van der Westen Speedster
Kees van der Westen Speedster