Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine

12
Capulus schreef: do 02 mei 2019, 19:57
Ednar schreef:Ik denk ook dat ik het in een langere doorloop moet zoeken..hoe lang is jouw doorloop bij de strega?
Groeten Edward
Meestal tussen de 32 en 45 seconden (strega).
Meten jullie dat na de eerste drup in kopje? Net een Strega en ben nog zoekende, nu standaard steeds 19 gr. in het bijgeleverde 16 gr. Strega bakje. Doorloop na eerste druk hou ik 25 a 27 aan wat dan ong. 39 a 40 gr. espresso opleverd.
Smaak is niet slecht maar de bonen die ik nu heb zijn wat te fruitig, hou niet van dat zuurtje.
Nu EL SALVADOR HIMALAYA van Koffielab gekocht. Volgende week eens kijken of dat meer mijn ding is.
Faema faemina, Weber Key, Lagom P100 & Mini, MK EK43S LU

Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine

16
Bedankt iedereen voor de tips.
Heb even alle ocd overboord gegooid en lekker op gevoel.
Donkerdere branding doet ook wonderen, ik ben er nog niet, maar smaakt al een stuk beter.
Ook heb ik de piston eruit gehaald en opnieuw ingevet, waardoor deze niet meer stotterend terug gaat in positie..
Waanzinnige machine.
Groeten Edward
Londinium L r - Ceado E 37S - Ims baskets - St. Anthony tampers - Brandzaak bonen

Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine

20
Heb je je manual van Reiss (van Londinium) al gelezen? Hij geeft aan dat je met de Londinium R het beste kan beginnen met 16.5-17.5 gram, 25 seconden en 30 gram. En even terug naar de door londinium bijgeleverde filter. Ik ben zeer zeker geen specialist op koffiegebied, maar om te beginnen met het verwijderen van een aantal variabelen is geen slechte keuze. Ik zit qua koffiesmaak dicht bij jouw keuze en heb er ook mee zitten spelen. Ik heb nu een costa rica Caturra, 16.5 gram, 25 seconden en ongeveer 30 gram met IMS pro Barista filter en stevige tamp.
suc6.
Macap M7Dz
Kees van der Westen Speedster