cremalover schreef: wo 21 aug 2019, 11:57
Met een beker water per week stoom je met vies boilerwater.
Je hebt eens beschreven hoe het water eruit ziet als je het aftapt, en daar zaten vlokken in of andere wezens, inderdaad niet lekker.
Het heetwater dat ik eraf haal is helder, niks mis mee.
Voor een dipper is het wel een fijn idee om dagelijks fris te beginnen, of een druk café te hebben waar de doorstroom goed is.
cremalover schreef: wo 21 aug 2019, 11:57
Ik ververs het water uit mijn boiler volledig elke dag.Duurt twee a drie minuten.
Zo maak iok koffie met vers water maar zeker zo smakelijk stoom ik ook met vers water.Belangrijk.
Met stomen van 200 ml melk komt er dan ongeveer 30 gram/ml vies water in je melk.Smakelijk.
Dan liever een dipper met dagvers water.
Als je de stoomfunctie nooit gebruikt is dat natuurlijk niet zo belangrijk.
Ik doe vrijwel nooit melk in de koffie en als ik bezoek heb die dat wil, gebruik ik een elektrische melkopklutser, ook voor mijn eigen als ik des avonds een warme beker melkschuim met honing belief.
De stoomspuit van de machines gebruik ik alleen af en toe om de werking te checken.