Re: gespot

911
fransg schreef: wo 21 aug 2019, 10:40
cremalover schreef: wo 21 aug 2019, 10:18 Blijkt een 14 liter dippert te zijn.Een echte lever dus.Geen geld.
Maar voor thuisgebruik geen doen.
Goed dat je het bij haar na hebt gevraagd, maar was niet nodig ;-)

Schermafbeelding 2019-08-21 om 10.37.45.png
Mijn vraag was per emal om 09:12 gesteld.
Om 09:21 had ik antwoord.
Dat heb ik toen hiewr geplaatst.

Re: gespot

912
fransg schreef: wo 21 aug 2019, 09:38
gilleko B. schreef: wo 21 aug 2019, 09:27 Vraag mij alleen af over de kwaliteit van het water. In mijn geval zo'n 8 kopjes per dag. Dit soort profimachines hebben enorme boilers geënt op de omloop binnen de horeca. Blijft dat water wel goed?
Ik gebruik mijn grote professionele Londinium eengroeper (uit dezelfde Fracino fabriek) eens in de week, om hem fris te houden en dat werkt prima. De HX zetgroep van de Londinium vult zich met water uit de waterleiding, niet uit de boiler en met wat spoelen is dat dus fris en vers, en ik tap ook wekelijks een beker water uit de boiler die eveneens helder water blijft leveren.

De tweegroeper zal een wat grotere boiler hebben en een andere opbouw dan de Londinium (dipper in plaats van HX) , maar met 8 shots per dag is die ook best actief te gebruiken.
Met een beker water per week stoom je met vies boilerwater. :(
Ik ververs het water uit mijn boiler volledig elke dag.Duurt twee a drie minuten.
Zo maak iok koffie met vers water maar zeker zo smakelijk stoom ik ook met vers water.Belangrijk.
Met stomen van 200 ml melk komt er dan ongeveer 30 gram/ml vies water in je melk.Smakelijk. :(

Dan liever een dipper met dagvers water.

Als je de stoomfunctie nooit gebruikt is dat natuurlijk niet zo belangrijk.

Re: gespot

913
gilleko B. schreef: wo 21 aug 2019, 11:16 Citaat: "De HX zetgroep van de Londinium vult zich met water uit de waterleiding, niet uit de boiler en met wat spoelen is dat dus fris en vers, en ik tap ook wekelijks een beker water uit de boiler die eveneens helder water blijft leveren".


En nu laait weer een kunstmatig latent gemaakte intense behoefte op om mijn masjien op de waterleiding met een filtersysteem er tussenin aan te sluiten
Afbeelding
. Probleem is de leiding er naar toe. Maar wil graag af van het vullen van een reservoir en preinfusie staat ook op de kaart.

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk

Ik heb nog een vastwater ombouwkitje te koop...
Heb je die alvast! ;)
dus...

Re: gespot

914
cremalover schreef: wo 21 aug 2019, 11:54
fransg schreef: wo 21 aug 2019, 10:40
cremalover schreef: wo 21 aug 2019, 10:18 Blijkt een 14 liter dippert te zijn.Een echte lever dus.Geen geld.
Maar voor thuisgebruik geen doen.
Goed dat je het bij haar na hebt gevraagd, maar was niet nodig ;-)

Schermafbeelding 2019-08-21 om 10.37.45.png
Mijn vraag was per emal om 09:12 gesteld.
Om 09:21 had ik antwoord.
Dat heb ik toen hiewr geplaatst.
Dan heb ik niks gezegd!

Wel goed dat we dit nu meteen uitzoeken, nu het allemaal nog vers in het geheugen zit, als iemand over een paar jaar vraagt wie precies wat hoe laat vroeg dan wel mededeelde zouden we misschien de draad een beetje kwijt zijn, ook omdat we een dagje ouder worden.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: gespot

915
cremalover schreef: wo 21 aug 2019, 11:57
Met een beker water per week stoom je met vies boilerwater. :(
Ik ververs het water uit mijn boiler volledig elke dag.Duurt twee a drie minuten.
Zo maak iok koffie met vers water maar zeker zo smakelijk stoom ik ook met vers water.Belangrijk.
Met stomen van 200 ml melk komt er dan ongeveer 30 gram/ml vies water in je melk.Smakelijk. :(

Dan liever een dipper met dagvers water.

Als je de stoomfunctie nooit gebruikt is dat natuurlijk niet zo belangrijk.

Deze heeft een boiler van 14 liter, ben je wel iets langer dan 2-3 min mee bezig!
Wel een gaaf apparaat, en voor dat bedrag haast interessant om even mee te spelen en weer door te verkopen, maar bij is me toch wat te lomp. Ik hou het maar bij m'n HX lever op het vaste water.
dus...

Re: gespot

916
cremalover schreef: wo 21 aug 2019, 11:57 Met een beker water per week stoom je met vies boilerwater. :(
Je hebt eens beschreven hoe het water eruit ziet als je het aftapt, en daar zaten vlokken in of andere wezens, inderdaad niet lekker.

Het heetwater dat ik eraf haal is helder, niks mis mee.

Voor een dipper is het wel een fijn idee om dagelijks fris te beginnen, of een druk café te hebben waar de doorstroom goed is.
cremalover schreef: wo 21 aug 2019, 11:57 Ik ververs het water uit mijn boiler volledig elke dag.Duurt twee a drie minuten.
Zo maak iok koffie met vers water maar zeker zo smakelijk stoom ik ook met vers water.Belangrijk.
Met stomen van 200 ml melk komt er dan ongeveer 30 gram/ml vies water in je melk.Smakelijk. :(

Dan liever een dipper met dagvers water.

Als je de stoomfunctie nooit gebruikt is dat natuurlijk niet zo belangrijk.
Ik doe vrijwel nooit melk in de koffie en als ik bezoek heb die dat wil, gebruik ik een elektrische melkopklutser, ook voor mijn eigen als ik des avonds een warme beker melkschuim met honing belief.

De stoomspuit van de machines gebruik ik alleen af en toe om de werking te checken.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: gespot

917
fransg schreef: wo 21 aug 2019, 13:01
cremalover schreef: wo 21 aug 2019, 11:57 Met een beker water per week stoom je met vies boilerwater. :(
Je hebt eens beschreven hoe het water eruit ziet als je het aftapt, en daar zaten vlokken in of andere wezens, inderdaad niet lekker.

Het heetwater dat ik eraf haal is helder, niks mis mee.

Voor een dipper is het wel een fijn idee om dagelijks fris te beginnen, of een druk café te hebben waar de doorstroom goed is.
cremalover schreef: wo 21 aug 2019, 11:57 Ik ververs het water uit mijn boiler volledig elke dag.Duurt twee a drie minuten.
Zo maak iok koffie met vers water maar zeker zo smakelijk stoom ik ook met vers water.Belangrijk.
Met stomen van 200 ml melk komt er dan ongeveer 30 gram/ml vies water in je melk.Smakelijk. :(

Dan liever een dipper met dagvers water.

Als je de stoomfunctie nooit gebruikt is dat natuurlijk niet zo belangrijk.
Ik doe vrijwel nooit melk in de koffie en als ik bezoek heb die dat wil, gebruik ik een elektrische melkopklutser, ook voor mijn eigen als ik des avonds een warme beker melkschuim met honing belief.

De stoomspuit van de machines gebruik ik alleen af en toe om de werking te checken.
Ja.Dat was destijds uit mijn Strega.Smerig water.

Re: gespot

918
fransg schreef: wo 21 aug 2019, 12:56
cremalover schreef: wo 21 aug 2019, 11:54
fransg schreef: wo 21 aug 2019, 10:40

Goed dat je het bij haar na hebt gevraagd, maar was niet nodig ;-)

Schermafbeelding 2019-08-21 om 10.37.45.png
Mijn vraag was per emal om 09:12 gesteld.
Om 09:21 had ik antwoord.
Dat heb ik toen hiewr geplaatst.
Dan heb ik niks gezegd!

Wel goed dat we dit nu meteen uitzoeken, nu het allemaal nog vers in het geheugen zit, als iemand over een paar jaar vraagt wie precies wat hoe laat vroeg dan wel mededeelde zouden we misschien de draad een beetje kwijt zijn, ook omdat we een dagje ouder worden.
Je moet met zulke zaken voorzichtig en met tact omgaan.

Re: gespot

919
fransg schreef: wo 21 aug 2019, 13:01
cremalover schreef: wo 21 aug 2019, 11:57 Met een beker water per week stoom je met vies boilerwater. :(
Je hebt eens beschreven hoe het water eruit ziet als je het aftapt, en daar zaten vlokken in of andere wezens, inderdaad niet lekker.

Het heetwater dat ik eraf haal is helder, niks mis mee.

Voor een dipper is het wel een fijn idee om dagelijks fris te beginnen, of een druk café te hebben waar de doorstroom goed is.
cremalover schreef: wo 21 aug 2019, 11:57 Ik ververs het water uit mijn boiler volledig elke dag.Duurt twee a drie minuten.
Zo maak iok koffie met vers water maar zeker zo smakelijk stoom ik ook met vers water.Belangrijk.
Met stomen van 200 ml melk komt er dan ongeveer 30 gram/ml vies water in je melk.Smakelijk. :(

Dan liever een dipper met dagvers water.

Als je de stoomfunctie nooit gebruikt is dat natuurlijk niet zo belangrijk.
Ik doe vrijwel nooit melk in de koffie en als ik bezoek heb die dat wil, gebruik ik een elektrische melkopklutser, ook voor mijn eigen als ik des avonds een warme beker melkschuim met honing belief.

De stoomspuit van de machines gebruik ik alleen af en toe om de werking te checken.

Dan is het voor jou van geen enkel belang.