fransg schreef:Wijmaar schreef: ma 09 dec 2019, 08:51Mooi Frans!! Toch ook maar eens een stokbrood mand zoeken. Hoe vorm jij deze broden?
https://www.bakgoed.nl/rijsmand-stokbrood-baguette.html
Dankje! Ik doe er heel weinig aan. Als alles gemixt is en een uurtje of twee uurtjes heeft kunnen rusten, smeer ik wat olie op het aanrecht, schep het deeg vanuit de kom op het aanrecht, rol het wat rond zodat het een bol is en dan heen en weer zodat het een langwerpige vorm krijgt, ik houd het mandje erbij zodat ik zie of het al lang genoeg is en rol het er dan zo in, dek het af met plastic folie en wacht tot het behoorlijk is gerezen. Gister ging ik het huis uit toen het eiglijk de oven in moest, heb het dus in de koelkast gelegd en later op de avond er weer uit gehaald, de oven aangestoken (dwz ingeschakeld), en na verloop van tijd toen ik de indruk kreeg dat het deeg weer wakker was, dit bestrooid met bloem, dan omgekieperd op een dun plankje dat Bobbee ooit voor me uitzaagde, wat knipjes erin en de oven ingeschoven op de metalen plaat (de pizza stenen had ik een poos geleden al weggegeven), na 35 min op 225ºC eruit.
Leuk, dank voor de toelichting en de link!
DeepnGroond schreef:Kaasmaken is ook een leuke hobby.
Past prima in het rijtje van koffie en brood...
(Goede workshop is Kaas in de Keuken in Lunteren trouwens
)
Leuk! Ga ik zeker een keer doen, kan er naast koffie, brood, bier brouwen en BBQ prima bij!
De starter heeft nog steeds de gang erin, na de eerste 24u zag hij er zo uit:
Zal ergens de komende dagen nog wel weer even stil komen te liggen, maar het begin is goed
Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk